Bikinben táncoltak az úszómedencénél

2009.09.14. 12:39
Súlyos pénzbüntetéstől féltek, ezért nem mertek elmenekülni az isztambuli álvalóságshow-ban két hónapig fogva tartott nők.

A török katonai rendőrség kilenc nőt hozott ki a múlt héten egy isztambuli villából, ahova azzal az ígérettel csalták őket, hogy valóságshow részvevői lesznek. Adataik felvétele és a válogatás után olyan szerződést írattak alá velük, amelyben vállalták, három hónapig maradnak, ez idő alatt nem lépnek kapcsolatba a külvilággal, ellenkező esetben 50 ezer lírás (6,3 millió forintos) büntetést kell fizetniük.

A Big Brother-stílusúnak beharangozott műsorba csak nőket keresett a Zenmobil produkciós vállalat, amely tagadta, hogy akaratuk ellenére tartotta ott a résztvevőket. A villa lakóiról készült felvételeket csak az interneten, a hozzáféréshez való előfizetés útján lehetett elérni.

A rendezők arra utasították a nőket, hogy bikiniben mutatkozzanak, és táncoljanak az úszómedence környékén, azt azonban cáfolták, hogy szexuálisan zaklatták volna bármelyiküket.

Buse Kazdal, az egyik villalakó szavaiból kiderült, egyik társának telefonon sikerült riasztania édesanyját, hogy mentsék ki, mert másképp nem tud kijutni. A mobilt egy producertől kapták kölcsön. Elmondása szerint az félemlítette meg őket, hogy egyiküknek sem volt pénze a kilátásba helyezett bírság kifizetésére.

A produkciós cég közölte, a hatóságok nem emeltek vádat ellene, és alkalmazottaikat sem vették őrizetbe.