Fellegiéké a Lánchíd Rádió is

2009.09.17. 19:43
A Heti Válasz után a Lánchíd Rádiót is megvásárolja az Infocenter.hu Zrt.; a rádió szakmai stábja változatlan marad - közölte a befektetési vállalkozás csütörtökön.

Az Infocenter.hu Zrt.-ben Fellegi Tamás üzletember a többségi, a dán DEFAP média- és egyéb befektetésekkel foglalkozó pénzügyi csoport pedig a kisebbségi tulajdonos. Tájékoztatásuk szerint a magyar-dán vállalkozás egy olyan médiaportfólió létrehozását tervezi, amelyben "a nyomtatott és elektronikus sajtó további szinergiákra lehetőséget adó médiumokkal egészül ki".

A társaság tulajdonosainak meggyőződése - mint írták -, hogy a dán partnerek segítségével bevonandó tőke, illetve bevezetendő vállalatirányítási és gazdálkodási modell segít a megvásárolt cégeknek, hogy a válságból megerősödve, az eddigieknél versenyképesebben jöjjenek ki, a válság után pedig a konszolidálódott, kevesebb szereplős piacon jelentős sikereket érjenek el.

Az új tulajdonos nem kíván változtatni a megvásárolt médiumok irányultságán, tartalmán, a szakmai stáb az újonnan megvásárolt Lánchíd Rádió esetében is változatlan marad - közölték.

A Heti Válasz augusztus 31-én közölte, hogy a hetilapot megvásárolja az Infocenter.hu Médiabefektetési Zrt.