Az MTV helyett az RTL-é lehet a futball-vb

2009.09.22. 09:22
A Magyar Televízió 2007 májusában jelentette be, hogy megszerezte a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait, de minden bizonnyal továbbadja azokat.

Továbbadhatja a 2010-es labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogait az MTV – értesült a Népszabadság. A lap szerint az ügyben a jövő héten dönt a köztelevízió kuratóriuma, ám belső körökben már biztos váltásról beszélnek.

A csatorna vezetősége az RTL Klubbal tárgyal. A kereskedelmi tévénél a Népszabadság érdeklődésére Rényi Ádám kommunikációs igazgató azt mondta: nem kívánja kommentálni az információt.

Az MTV 2007 májusában jelentette be, hogy megszerezte a dél-afrikai vb hatvannégy mérkőzésének közvetítési jogát. Az esemény sajtótájékoztatóján Rudi Zoltán akkori elnök azt közölte: a joggal az európai rádiós és televíziós szervezet (EBU) rendelkezik, és az MTV EBU-tagként kapta meg a magyarországi sugárzási lehetőséget.

A 2006-os németországi világbajnokságot az RTL Klub közvetítette, szurkolói részről viszonylag sok kifogás merült fel a műsorokkal kapcsolatban.