Egymillióval nőtt az Emmy nézettsége

2009.09.22. 14:42 Módosítva: 2009.09.22. 15:36
A házigazda, Neil Patrick Harris poénjait 13,3 millióan látták az Egyesült Államokban, ez az Emmy-gála lett 2006 óta a legnézettebb díjátadó.

A hétvégi amerikai televíziós díjak átadása után a díjazottakon kívül még egy ember dőlhetett hátra elégedetten: Neil Patrick Harris, a műsorvezető, akinek sikerült feltornásznia a tavalyi mélypontról a show-műsor közvetítésének nézőszámát.

A 36 esztendős, nyíltan meleg hollywoodi film- és tévésztár (Így jártam anyátokkal) az idei Tony-díjátadón is jó választásnak bizonyult a házigazda szerepére. A színházi díjkiosztó nézettsége akkor 19 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

A Nielsen médiakutató adatai szerint az Emmy-díjak kiosztását egymillióval látták többen, mint tavaly, a nézőszám elérte a 13,3 milliót. 2006 óta ez a tévés díjkiosztó ültetett le a legtöbb embert a képernyők elé, holott többek között népszerű amerikaifoci-meccs közvetítésével ütközött.

Nyilván az is jót tett a show-nak, hogy az ABC-ről átkerült a CBS-re, amely az egyik legkedveltebb csatorna, ráadásul azzal is a képernyő előtt tartja a nézőket, hogy a főműsoridő után, késő este meccseket sugároz.

Frazier Moore, az AP hírügynökség tévékritikusa "talán minden idők legjobbjának" minősítette a vasárnapi Emmy-közvetítést.