1,65 milliót keres Pálffy, pedig nincs is képernyőn

2009.09.23. 09:41 Módosítva: 2009.09.23. 10:29
A 7 milliárdos elvonás miatt nehéz anyagi helyzetbe kerülő közszolgálati televíziónál dolgozó Pálffy saját bevallása szerint megdolgozik a fizetéséért, ötleteket dolgoz ki, és riportokat készít. Csak a képernyőn lehet ritkán látni a képernyőst.

A Blikk információi szerint Pálffy István havi 1,65 millió forintot keres a köztévében, pedig hónapok óta alig van képernyőn, és alig dolgozik. A bulvárlapnak nyilatkozva a tévés nem tagadta a fizetésre vonatkozó információkat, inkább azt fejtegette, hogy mennyi mindent tesz ezért.

„A Panoráma című műsor vezetője vagyok, ugyanennek a műsornak riportokat és interjúkat is készítek, illetve a Magyar Televízió összes alkalmi műsorában részt veszek, legyen az választási műsor vagy a Prima Primissima-díj-átadás” - állítja Pálffy, aki védekezésképpen még azt is megjegyezte, hogy nyáron két hónapos fizetett kényszerszabadságra küldték.

Pálffy emellett hangsúlyozta, hogy számos új műsorötletet is most készítenek elő, ezekkel is sokat kell dolgoznia.

Sokat fizetnek, pedig rosszul megy nekik

Pálffy fizetése messze elmarad Medveczky Balázs, a Magyar Televízió megbízott elnöke és Rudi Zoltán egykori elnök fizetése mögött. Mindketten 2 millió 100 ezer forintot kapnak, és egy felsőkategóriás gépkocsi mellett még évente négy havi bérnek megfelelő prémium, azaz 8 millió 400 forint jár nekik. Emellett, ha távoznak, akkor összesen 63 millió forint végkielégítést és titoktartási pénz jár nekik.

Az MTV eközben már a jövő évi futball-vb közvetítését sem bírja vállalni, mivel 7 milliárd forinttal csökkentették az intézmény költségvetését, és a 35 milliárd forintos költségvetésbe ez már nem fér bele. A közszolgálati egyes csatorna nézettsége ráadásul az utóbbi másfél évben meredeken zuhan, most már gyakran nem csak a Tv2, az RTL Klub és a csak kábelen elérhető Vaisat3 veri meg a nézettségi versenyben esténként, hanem a Cool és a Film+ is.