Egymillió dollára perlik Gisele Bundchent

2009.09.23. 15:49
Egymillió dollárra, vagyis közel 183 millió forintra perelte be a New England Patriots irányítóját, Tom Bradyt és szupermodell feleségét, Gisele Bundchent két fotós, akikre rálőttek a biztonsági őrök a házaspár esküvője után Costa Ricán tartott partin áprilisban.

Az AFP hírügynökség fotóriporteként dolgozó Yuri Cortez és az Al Dia című Costa Rica-i napilap fényképésze, Rolando Aviles által a manhattani kerületi bíróságra benyújtott beadvány szerint a sztárházaspár áprilisi partiján alkalmazott biztonsági emberek rálőttek a két férfira, akiket ugyan nem találtak el, de mégis súlyos fizikai és mentális sérüléseket szenvedtek.

A fotósok autója
A fotósok autója

A periratok szerint a fotósok nem is paparazzók voltak, és bár a házaspár tisztában volt vele, hogy a ceremónia hatalmas médiaérdeklődést fog kiváltani, mégis rosszul kiképezett testőröket fogadtak fel. A beadványból kiderül, hogy a két fotós Bundchenék egyik szomszédjának házából, "diszkréten készítette" a felvételeket, majd mikor az autójukhoz indultak, az egyik biztonsági őr "fenyegető és támadó hangnemben" követelte Yuri Corteztől a fényképezőgépét és a memóriakártyáját.

Avilesnek sikerült elmenekülnie, de Cortezt elkapták, és karjait a háta mögé szorítva mozgásképtelenné tették. Az őrök felszólítására a fotósok a Bundchen rezidenciára hajtottak, ahol még többen követelték tőlük a gépeiket és az elkészült felvételeket. Cortezék megpróbáltak elhajtani az autóval, ám ekkor az egyik biztonsági ember fegyvert rántott és rálőtt a dzsip hátsó ablakára. A lövedék a feljelentés szerint szinte súrolta az autóban ülők fejét.

000T TRMvd899058

Az AFP hírügynökség súlyos költségekről beszél a fotósuk Costa Ricába kiküldetése kapcsán. Brady és Bundchen szóvivője nem fűzött kommentárt a hírhez.