Alakul a Napkeltét felváltó műsor stábja

2009.09.25. 19:04 Módosítva: 2009.09.25. 19:07
Előzmény (1)
Horváth Szilárd lehet az MTV új reggeli műsorának főszerkesztője. A televíziós szakember az Orbán-kormány alatt a Híradó és a Hét főszerkesztője is volt.

Hétfőn kezdődik, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki vezeti az MTV új reggeli műsorát,a Ma reggelt. A saját gyártású műsort azért indítják el, mert pénteken hirtelen szerződést bontottak a Napkeltével, mondván ezzel akár százmillió forintnyi többletbevételhez is juthat a nehéz anyagi helyzetben lévő közszolgálati televízió.

Az Index információi szerint felmerült Baló György és Pálffy István neve is, mindketten több mint havi másfélmillió forintot kapnak a köztévétől, de nincsenek, vagy alig szerepelnek a képernyőn. Baló új műsora nem indul el az m1-en, ennek ellenére nem valószínű, hogy feltűnik az új műsorban, hiszen reggelente műsort vezet a Kossuth Rádióban.

Emellett a Napkelte stábjából információink az MTV átvenné Betlen Jánost és Süveges Gergőt , akik a közszolgálati televízió alkalmazásában vannak. Felmerült, hogy emellett Lakat T Károly lehetne az új műsor felelős szerkesztője, de nem valószínű, hogy a Napkelte főszerkesztője elvállalná a felkérést.

Információnk szerint a Ma reggel főszerkesztője az a Horváth Szilárd lesz, aki az Orbán-kormány alatt a Híradó és a Hét főszerkesztője is volt.

Annyit biztos, hogy az adássorozat az MTV óbudai gyártóbázisán, az 1-es stúdióban készül. Az adásfolyamot ugyanaz a főszerkesztőség felügyeli, mint eddig, vagyis nem a hír- hanem am közéleti főszerkesztőség alá tartozik. Az MTV pedig hivatalosan jelezte, hogy számít a korábban a reggeli műsorsávban jelentkező produkció belsős műsorvezetőire és belsős felelős szerkesztőjére.