Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Gyárfás Tamás azért bízik a visszatérésben

2009.09.29. 12:35 Módosítva: 2009.09.29. 12:35
A Napkelte producere az MTV menedzsmentjének hívására vár a megszűnt műsora ügyében. Kör-smsben tudatta volna a vendégekkel és a munkatársakkal, ha kedden mégis ők vannak képernyőn.

Gyárfás Tamás, a Napkelte producere várja, hogy az MTV menedzsmentje felvegye vele a kapcsolatot, miután a kuratóriumi elnökség hétfő este megszavazta: törvénytelen volt a műsor szerződésének felbontása. Szerinte „sokkal ésszerűbb egy rossz döntést megváltoztatni, mint makacsul kitartani mellette”.

„A hétfő esti kuratóriumi elnökség idején készenlétben állt az a kör-sms, amelyben a munkatársakat és az interjúalanyokat arról tájékoztatták volna, hogy kedd reggel ismét a Napkelte jelentkezik a köztelevízióban, ám az MTV-ből megkeresést nem kaptam” - idézi Gyárfást az MTI.

Arra a kérdésre, hogy a Napkelte a jövőben melyik csatornán jelentkezik majd, Gyárfás azt felelte: „Nem a honnan, hanem a hogyan tovább kérdésével foglalkozunk, vagyis azzal, hogy miképp tudjuk színvonalasabbá, még inkább piacvezetővé tenni az MTV reggeli műsorát.” Hozzátette azt is, még pártatlanabb, még objektívebb, még plurálisabb műsort akar készíteni.

Az MTV-nek a Napkeltével kapcsolatos kiadásairól Gyárfás Tamás azt mondta, a 2010. december 31-ig érvényes szerződés rögzíti: "amennyiben a vállalkozót megillető reklámidő értékesítéséből befolyó reklámbevételek nem fedezik a költségeket, a kockázatot a vállalkozó viseli, mint ahogy a nyereség is őt illeti. Ha a szerződésben foglaltakkal szemben az MTV-nek bárminemű költsége van, az csak a saját hibájából fakadhat".

Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfő este az MSZP-, az SZDSZ- és az MDF-delegáltak szavazatával megállapította, jogszabályba ütközik és érvénytelen a Napkelte szerződésének múlt heti felmondása. Az elnökség kötelezi az MTV alelnökét az eredeti állapot helyreállítására.