Az utolsó utániakat rúgja a Vital Tv

2009.10.01. 20:05
Áprilisban kirúgták a Vital Tv stábját, most a cég is összeolvadt az Echo Tv Zrt.-vel. Széles Gábor fitneszcsatornája decemberben akár le is húzhatja a rolót.

A Vital Tv amely már hónapok óta csak ismétléseket sugároz, most pedig megszűnik különálló cégként létezni, a csatornát készítő és terjesztő részvénytársaság beolvad az Echo Hungária Tv Zrt.-be. Áprilisban rúgta ki Széles a csatorna 22 fős stábját és vezetőségét is.

Az Echo Zrt. tavaly 653 milliós adózás előtti veszteséget termelt, a Vital Tv Zrt. vesztesége 380 millió forint volt, miközben nettó árbevétele 94 millió forintra rúgott. A Széles Gábor tulajdonában lévő médiabirodalom harmadik cége, a Magyar Hírlap is veszteséges volt, így szakértők szerint a részvénytársaságok összevonása elkerülhetetlen.

A Vital Tv jövő év elején akár végleg el is tűnhet a kábelszolgáltatók kínálatából, mivel azok évente frissítik csatornakiosztásukat, és információink szerint a legnagyobbak olyan szerződést kötöttek a Vital Tv-vel, amely meghatároz egy minimális nézettséget, ezt pedig a sokadszorra ismételt műsorokat adó csatorna aligha tudja teljesíteni.

Az Index értesülései szerint az Echo Tv nézettsége sem a vártnak megfelelően alakul, de pontos adatokat nem lehet tudni, mivel a csatorna kérésére az AGB Nielsen nem publikálja a számokat. Jobban megy viszont a Magyar Hírlapnak, amióta Gyurcsány Ferenc az újság bojkottjára szólított fel, emelkednek az eladási adatatok, a Magyar Terjesztési Ellenőrzési Szövetség adatbázisa szerint naponta átlagosan 18 769 kelt el a lapból.

Széles Gábor még 2005. november elején kezdte kialakítani médiabirodalmát Első Média Holding Zrt. néven, a Vital TV pedig 2006 májusában indult. A csatorna vezérigazgatói feladatait először az Echo Tv vezérigazgatója, Szabó László Zsolt látta el 2007. októberéig, amikor Szepesi György kapta meg a pozícóját. Szepesi márciusi távozásával újra Szabó László Zsolt irányítja a televíziót.