Elmegy a Tv2-től Bárdos András és Máté Kriszta

2009.10.02. 20:31 Módosítva: 2009.10.02. 21:25
Pénteken már nem a műsorvezető-páros mondta a híreket a Tényekben. A műsorvezetők és a tv2 állítólag közös megegyezéssel szakított. Egyelőre Várkonyi Andrea és Pachmann Péter olvassa fel a híreket minden nap.

Távozik a Tv2-től a Tények főszerkesztő-műsorvezetője Bárdos András és felesége, Máté Kriszta, a csatorna hivatalos közleménye szerint közös megegyezéssel. A Tv2 indoklása szerint gazdasági okok állnak a döntés hátterében. Az Index információi szerint egyrészt a hírműsor költségvetése körüli viták vezettek idáig, másrészt a csatorna már egy ideje frissíteni szeretné a Tények gárdáját, Bárdos András pedig sem a költségmegvonásokkal, sem egyes képernyősök lecserélésével nem értett egyet.

Információnk szerint a műsorvezető-páros éves fizetése több mint ötvenmillió forintba került a Tv2-nek, ami a Tények költségvetésének körülbelül nyolc százaléka.

Amíg nem találnak új műsorvezető-párost a Tények hétköznapi adásaihoz, addig Várkonyi Andrea és Pachmann Péter vezetik minden nap a Tv2 hírműsorát, ahogy egyébként már péntek este is tették. Úgy tudjuk, a későbbiekben csak egy ember vezeti majd a műsort, lehetséges jelöltként Azurák Csaba neve is felmerült. Információink szerint a döntés csak pénteken született meg, a műsorvezetőket meglepetésként érte, délután háromkor még bementek felkészülni az esti adásra, csak fél hatkor derült ki, hogy nem ők kerülnek képernyőre.

Máté Kriszta és Bárdos András

Bárdos András kérdésünkre csak annyit mondott, hogy két fél közös döntése volt a távozás, és azonnali hatállyal szerződést bontottak, vagyis többet már nem tűnik fel a Tv2 képernyőjén. Úgy tudjuk, hogy lekerül a képernyőről a 20 év – Beszélgetések Bárdos Andrással című műsor is.

A két műsorvezető távozásával egy időben felmondtak Onyutha Juditnak,így ezentúl Németh Lajos és Gaál Noémi vezeti majd felváltva a csatorna időjárás-jelentését a Tények után.

MTV-RTL-Tv2

Bárdos hat évet dolgozott a Tv2-nél. A tévés karrierje a Magyar Rádióban kezdődött, majd az MTV-nél dolgozott, ahol a Híradóban és a Napkeltében is feltűnt. Akkor vált igazán ismertté, amikor 1998-ban ő vezette az első miniszterelnök-jelölti vitát. 1998 és 2000 között az RTL Klubnál dolgozott, ahol többek közt az Akták című tényfeltáró műsort is vezette. A hivatalos indoklás szerint közös megegyezéssel ment el akkor is, de a Magyar Nemzet értesülései szerint Bárdos túl szoros kapcsolatot ápolt Czégé Zsuzsával, a Xénia láz-botrány egyik szereplőjével és Földi László egykori titkosszolgálati tiszttel.

Bárdos az RTL után a Satelit tévéhez, majd Pálffy távozása után a Tv2-höz igazolt. 2003 szeptembere óta vezeti Máté Krisztával közösen a Tényeket. 2008 novemberében úgy tűnt, Bárdos végleg megerősítette pozícióit a Tv2-nél, miután elbocsátották Pánczél Andrea hírigazgatót és nem is vettek fel mást a helyére. A hírigazgató távozása mögött ugyanis Bárdos Andrással felerősödött szakmai konfliktusa állt, így a Tények főszerkesztője és műsorvezetője Pánczél távozásával tulajdonképpen átvette a hírműsor pénzügyi vezetését is.

Máté Kriszta az MTV Objektív című műsorának majd a Nap-keltének volt munkatársa, a Tv2-nél a Forró nyomon című bűnügyi magazint, majd a Leggyengébb láncszem című vetélkedőt vezette.

Bárdosék közeli barátságban vannak Gyurcsány Ferencékkel, a két házaspár gyakran találkozik balatoni hétvégeken, nyaralásokon is. Bárdost többször támadták a barátság miatt.

2002-ben foglalkozott először a jobboldali sajtó a műsorvezető és a miniszterelnök kapcsolatával, mikor kiderült, hogy együtt nyaraltak Kubában, aztán 2007 februárjában egy Orbán Viktorral készült interjúban Bárdos nem emlékezett arra, hogy Gyurcsány Ferenc a tévéostrom alatt éppen neki nyilatkozta, hogy személyesen adott utasítást az épület megvédésére, majd 2009 februárjában kellett barátságuk miatt magyarázkodnia, amikor együtt látták őket Bécsben, Tina Turner koncertjén. Bárdos akkor azt állította, hogy csak a büfében futott össze véletlenül Gyurcsány Ferenccel. Mindemelltt nem tudunk róla, hogy a mostani távozásban közrejátszottak volna politikai okok.