Erik, Alexandra
EUR 382,89 Ft
USD 364,19 Ft
9 °C
23 °C

Öt év börtön szexes tévészereplésért

2009.10.08. 11:24
A harminckét éves házas férfi a szexuális kalandjairól beszélt egy libanoni székhelyű tévé műsorában, a konzervatív szaúdiak egy részlét sokkolta az adás. A csatorna szaúdi irodáit bezárták.

Ötéves börtönbüntetést kapott az a harminckét éves szaúdi férfi, aki a szexuális életével hencegett egy beszélgetős műsorban, írja a BBC. A házas Mazen Abdul Jawadra emellett ezer vesszőcsapást is kiszabott az erkölcstelen viselkedés miatt. A férfi ügyvédje fellebbez.

A műsort a férfi lakásában vették fel, és arról beszélgettek benne, hogyan szedett fel nőket. Néhány szexuális segédeszközt is bemutatott, holott a házasságon kívüli szex Szaúd-Arábiában illegális.

Miután a felvétel júliusban adásba került, legalább kétszáz panasz érkezett az LBC tévécsatornához, a nézők azt követelték, hogy a férfit büntessék meg. Abdul Jawad később bocsánatot kért, szerinte a műsor producerei becsapták. A libanoni székhelyű LBC szaúdi irodáit múlt hónapban bezárták.

„Az ügyfelemből bűnbakot csináltak, hogy a valódi felelős, az LBC megmenekülhessen - nyilatkozta a férfi ügyvédje, és hozzátette. - Abdul Jawad három barátja is szerepelt a műsorban, fejenként két évet kaptak.”

Szaúd-Arábiában szigorú iszlám törvények vannak érvényben, akit házasságtörésen vagy alkoholfogyasztáson kapnak, nyilvános verésre vagy börtönbüntetésre számíthat. Több tudósító állítja, hogy a szigorú szabályozást a helybéliek sem helyeslik, és gúnyt űznek belőle, de felszólalni senki nem mer ellene, abban bíznak, hogy nem buknak le.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek