Hazahívja New York-i tudósítóját is az MTV

2009.10.09. 00:40 Módosítva: 2009.10.09. 00:49
Az MTV nehéz anyagi helyzete miatt felmondja megállapodásait külföldi tévékkel és hazai hírügynökségekkel is. Bombera Krisztinát pedig hazahívják Amerikából.
Bombera Krisztina
Bombera Krisztina

Az Index értesülései szerint a Magyar Televízió nehéz anyagi helyzete miatt újabb leépítésekre és megszorításokra kényszerül. A hírigazgatóságot is elérte a válság, ezért információink szerint az MTV felmondja a szerződést egyes hírügynökségekkel és külföldi tartalomszolgáltatókkal, köztünk a CNN amerikai hírtelevízióval, vagy éppen a Híradó előtt a világ több pontjáról élőképeket adó Earth Tv-vel.

Emellett a hírműsorokat készítő igazgatóság felmondja több külsős újságíró szerződését is, sőt hazahívják New York-i tudósítójukat, Bombera Krisztinát.

A brüsszeli tudósítói posztot azonban továbbra is fenntartják, Vígh Zoltán jövőre is hetente többször jelentkezik az Európai Bizottság és az Európai Tanács üléseiről és az Európai Parlament munkájáról.

A hírgyártást is befolyásoló döntések azonban csak 2010. január elsejével lépnek életbe, így Bombera Krisztina is Amerikában marad év végéig. Információink szerint az újságíró január közepétől a hírigazgatóságon kap munkát, többek közt felmerült, hogy hétvégenként ő vezesse a Híradót.