Már nem bojkottálja a Ma Reggelt az MSZP

2009.10.14. 16:28 Módosítva: 2009.10.14. 16:28
Visszatértek az MTV Ma reggel című műsorába az MSZP-s képviselők. Nyakó István szerint a Fidesz talán listákat gyárt a megbízhatatlan újságírókról.

Az MSZP vezető politikusai a Napkelte megszüntetése után döntöttek úgy, hogy az MTV kuratóriumi elnökségének üléséig, múlt szerdáig nem vesznek részt a köztévé Ma reggel című műsorában. A kuratóriumi elnökség nem hozott döntést, Mesterházy Attila frakcióvezető viszont szerdán reggel mégis felbukkant a műsorban.

Nyakó István MSZP-s politikus az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: továbbra sem értenek egyet azzal, ami a Napkeltével történt. Szerinte az MTV-ből az ellenzéki párt eltávolítja a nem Fidesz-barát újságírókat, műsorokat, „talán már listákat is gyárt a megbízhatatlan kül- és belföldi újságírókról”, hogy azokat majd lecserélhesse a saját kárdereire.

A szocialisták szerint a Fidesz fenyegetően lép fel mindenütt, ahol meg tudja mutatni a diktatórikus hajlamát, „az önkormányzatokban azért, mert hatalmon van, a tévében meg azért, mert az aktuális vezető hűségesküt tett neki”. Szerinte ennek az erőnek a birtokában a „Fidesz lecserél mindent és mindenkit, ami és aki nem tetszik neki, ott folytatja, ahol országlása végén abbahagyta". Nyakó azt is kihangsúlyozta, hogy „a köztelevízió mindenkié, azoké is, akik mernek másképp gondolkodni a világról, mint Orbán Viktor, és a Fidesz, azoké is, akik nem hisznek a náci gondolatokat befogadó Molnároszkár Pártnak".

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke így reagált Nyakó István szavaira: "Saját politikai céljait leplezi le az, aki most azt hangoztatja, hogy a köztelevízió mindenkié, miközben döntéseivel ellehetetleníti a közösségi tulajdonú Magyar Televíziót. Az MSZP képviselője, Jánosi György volt az, aki a kormány által elfogadott költségvetési törvényjavaslatban jelenleg szereplő 7,1 milliárdos elvonást megtoldotta, és további 2,45 milliárd forint elvételét javasolta. Ha az MSZP szerint valóban igaz, hogy a köztelevízió mindenkié, akkor a politikusai azzal segíthetnek, hogy nem véreztetik ki a köztulajdont."