Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Javulnak a kilátások a Time Warnernél

2009.11.04. 17:22 Módosítva: 2009-11-04 18:27:19
A világ vezető szórakoztatóipari vállalkozása, az amerikai Time Warner Inc. 38 százalékos nyereségcsökkenést jelentett szerdán a harmadik negyedévről. Felfelé módosította az év egészére vonatkozó profit-előrejelzését a hirdetési piac javulása miatt.

A főként a filmgyártás, a televíziózás és a lapkiadás területén érdekelt társaság nyeresége az egy évvel korábbi 1,07 milliárd dollárról 661 millió dollárra - részvényenkénti 89 centről 55 centre - esett vissza, bevétele pedig 5,9 százalékkal 7,14 milliárd dollárra csökkent idén július és szeptember között. Az eredmények rácáfoltak a Reutersnek nyilatkozó elemzők részvényenként 53 centes profitot és 7,08 milliárd dolláros bevételt valószínűsítő előrejelzésére.

A társaság várakozásai szerint a karácsonyi szezon közeledtével és a válság enyhülésével a hirdetési piac tovább élénkül, így a profitkilátások is javulnak: az év egészében az áprilisban jósolt 1,98 dollár helyett 2,05 dollár nyereségre lehet számítani.

A Time Warnerhez tartozó tévécsatornák - köztük a CNN hírtelevízió és az HBO fizetős filmcsatorna - nyeresége összesen 3,2 százalékkal, bevétele 5,2 százalékkal bővült éves szinten. A filmgyártásból származó profit 5,8 százalékkal nőtt, míg a bevétel 4 százalékkal csökkent. A válság nagy vesztese a lapkiadói ágazat - benne például a Time és a Fortune magazinokkal -, amelyet a sajtóban végbemenő szerkezetváltás is sújt, így aztán a nyereség a július és szeptember közti időszakban 40 százalékkal, a bevétel pedig 18 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az AOL internetszolgáltatója a kilencvenes években több mint 30 millió ügyféllel rendelkezett. Az idei harmadik negyedévben már alig 5,4 millióan voltak, ami 438 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál, pedig a cég már akkor is mélyrepülésben volt. Az AOL 23 százalékos bevételcsökkenéssel zárta a harmadik negyedet, szerdán pedig az anyavállalat megerősítette, hogy az év végéig megválik a cégtől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?