Olivér
5 °C
8 °C

Elhallgathat a Radiocafé

2009.11.05. 11:25
Nem lehet befolyásoló részesedése a Neo FM mellett egy másik rádióban az Est Média Groupnak, ezért felmondták a műsorszolgáltatási szerződést.

Felbontotta a Radiocafé műsor-szolgáltatási szerződését az ORTT-vel az Est Média Group, miután az érdekeltségi körébe tartozó Neo FM megkötötte a szerződését a testülettel, írja a Népszabadság.

Az ORTT határozata szerint a Rádiocafé műsorszolgáltatási jogosultsága csak május 3-tól szűnik meg, kivéve, ha addig felszámolják az összeférhetetlenséget. Erre azért van szükség, mert a jogszabály szerint az Est Media Gropunak a Neo FM mellett nem lehet befolyásoló részesedése más rádióban.

A kiírás ennek megoldására két lehetőséget adott, vagy visszaadja a frekvenciáját a Radiocafé, vagy felbontja a műsorszolgáltatási szerződést, amire a megállapodás szerint 180 napja van. Előfordulhat, hogy az adót eladják, vagy valaki hetvenöt százalékos tulajdonrészt szerez a vállalkozásban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?