Huba
19 °C
33 °C

Az Advenio feljelentette Dávid Ibolyát

2009.11.07. 12:05 Módosítva: 2009-11-07 12:20:35
Rágalmazás miatt feljelentette Dávid Ibolyát az egyik új kereskedelmi rádiót indító cég, közölte Futó Barnabás, az Advenio Zrt. jogi képviselője.

Futó Barnabás ügyvéd elmondta: pénteken benyújtott feljelentésük szerint becsületsértő volt az MDF elnökének napokban közzétett nyílt levele, amely többek között azt tartalmazta, hogy szabálytalan pályáztatás és politikai korrupció eredményeként nyerték el a frekvenciákat, pártrádiókat fognak üzemeltetni, vállalt kötelezettségeiket pedig nem teljesítik.

Az Advenio Zrt. nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést Dávid Ibolya ellen. Egyelőre a képviselő mentelmi joga miatt feltehetően nem indulhat meg a magánvádas eljárás.

Ilyen ügyekben a parlament mentelmi bizottságának töretlen gyakorlata az, hogy nem adja ki a képviselőt, de ha a feljelentett cselekmény három éves elévülési idején belül megszűnik Dávid Ibolya mentelmi joga, akkor sor kerülhet a büntetőeljárás megindítására és a felelősségre vonásra - tette hozzá az ügyvéd.

Dávid Ibolya a feljelentésre közleményben úgy reagált: "azon pedig meg sem lepődik senki, hogy a szereplők már a látszatra sem ügyelve a korábban több fideszes politikust, valamint a lehallgatási botrányban az UD Zrt.-t is képviselő Futó Barnabást bízták meg feljelentésük képviseletével".

Az MDF álláspontja továbbra is az, hogy "súlyos politikai korrupciógyanú lengi körül a botrányos frekvenciapaktumot" - áll az MDF elnökének közleményében.