Erzsébet
1 °C
4 °C

Az Advenio feljelentette Dávid Ibolyát

2009.11.07. 12:05 Módosítva: 2009-11-07 12:20:35
Rágalmazás miatt feljelentette Dávid Ibolyát az egyik új kereskedelmi rádiót indító cég, közölte Futó Barnabás, az Advenio Zrt. jogi képviselője.

Futó Barnabás ügyvéd elmondta: pénteken benyújtott feljelentésük szerint becsületsértő volt az MDF elnökének napokban közzétett nyílt levele, amely többek között azt tartalmazta, hogy szabálytalan pályáztatás és politikai korrupció eredményeként nyerték el a frekvenciákat, pártrádiókat fognak üzemeltetni, vállalt kötelezettségeiket pedig nem teljesítik.

Az Advenio Zrt. nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt tett feljelentést Dávid Ibolya ellen. Egyelőre a képviselő mentelmi joga miatt feltehetően nem indulhat meg a magánvádas eljárás.

Ilyen ügyekben a parlament mentelmi bizottságának töretlen gyakorlata az, hogy nem adja ki a képviselőt, de ha a feljelentett cselekmény három éves elévülési idején belül megszűnik Dávid Ibolya mentelmi joga, akkor sor kerülhet a büntetőeljárás megindítására és a felelősségre vonásra - tette hozzá az ügyvéd.

Dávid Ibolya a feljelentésre közleményben úgy reagált: "azon pedig meg sem lepődik senki, hogy a szereplők már a látszatra sem ügyelve a korábban több fideszes politikust, valamint a lehallgatási botrányban az UD Zrt.-t is képviselő Futó Barnabást bízták meg feljelentésük képviseletével".

Az MDF álláspontja továbbra is az, hogy "súlyos politikai korrupciógyanú lengi körül a botrányos frekvenciapaktumot" - áll az MDF elnökének közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?