Gyárfás beperelte az MTV-t

2009.11.09. 17:01 Módosítva: 2009.11.24. 11:34
A Napkeltét készítő cég bíróságon támadja meg, hogy az MTV szeptember végén felmondta a műsorgyártási szerződést, pedig a 2008-ban kötött megállapodás szerint 2010 végéig a Napkelte ment volna reggelenként a köztévén

Beperelte a Magyar Televíziót a szerződésbontás miatt a Napkeltét gyártó cég - közölte az ügyben az St. Plusz Kft.-t képviselő Bánáti János ügyvéd hétfőn.

Annak kimondását kérik, hogy a 2010 végéig szóló szerződés érvényes és fennáll, valamint azt kezdeményezik, hogy a bíróság kötelezze a műsorok átvételére az MTV-t.

Gyárfás már szeptember 25-é, amikor a köztévé hirtelen szerződést bontott vele, jelezte, hogy be fogja perelni az MTV-t, mivel véleménye szerint nem lehet indok a szerződés egyoldalú felbontására, hogy a tévének jobban megérné a Napkelte nélkül. Egyébként amikor Dobos Menyhért, az MTV közéleti igazgatója a Napkelte stúdiójában át akarta adni Gyárfásnak a szerződésbontásról szóló papírokat, éppen meghívott vendég volt a műsorban Bánáti János, aki már akkor is jogi tanácsokkal látta el Gyárfást.

Gyárfás Tamás közel egymilliárd forintos kárról beszélt korábban, így várhatóan körülbelül ekkora összeget kér majd az St. Plusz Kft.

Eközbenjogi lépésekre készül a Magyar Televízió is, mivel a menedzsment álláspontja szerint a Napkelte túllépte a szerződésben rögzített maximális reklámidő-mértékét, 19 perc helyett volt, hogy 22 perc hirdetést sugároztak óránként. Gyárfás Tamás erre reagálva csak annyit mondott október végén, hogy szánalmas, ahogy az MTV ügyvezető alelnöke utólag újabb és újabb megalapozatlan ötletekkel rukkol ki, hogy valahogy igazolja jogszerűtlen döntését.