Olivér
4 °C
8 °C

Bochkor Gábor egy időre eltűnik

2009.11.17. 15:09 Módosítva: 2009-11-17 16:34:13
A Sláger Rádió megvásárolná a Pont FM-et, de bármelyik fővárosi frekvencia érdekelné. Bochkor Gábor és Sebestyén Balázs is szerdán hallható utoljára jó ideig, csütörtök délután jönnek a Totalcar arcai a Sláger frekvenciáján.

Most már biztos, hogy november 18-án éjfélkor elhallgat a Danubius és a Sláger Rádió, miután a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma november 11-én elutasította a Sláger Rádió és a Danubius Rádió kérelmét, hogy a jogerős döntésig a bíróság tiltsa el az ORTT-t a szerződéskötéstől az FM1-konzorciummal és az Advenióval. Ráadásul tegnap a Neo FM és a Class FM alá is írta a sugárzási szerződést az Antenna Hungáriával.

Az még nem teljesen világos, mégis milyen műsorral jelentkezik a két új rádió. Az Advenióhoz tartozó Class FM megvette szinte az egész Danubiust, de különböző jogi problémák miatt várhatóan csütörtök reggel még nem Sebestyén Balázs köszönti a hallgatókata rádió régi frekvenciáján. Ide igazolt Jáksó László, aki információink szerint délután vezet műsort a dugóban veszteglő autósoknak. A rádió tanácsadója lett Csiszár Jenő, aki információink szerint több hetente jelentkező műsort is vezethet, de felmerült, hogy rövid ideig akár a reggeli műsorba is besegít.

Az Index információi szerint a Neo FM sokáig tárgyalt a Boros-Bochkor párossal, de végül nem sikerült megállapodniuk, mert a Sláger Rádió minden eszközzel szeretné magánál tartani a műsorvezetőket, a kivásárlás több mint 50 milliós költségét pedig a Neo FM nem tudta kigazdálkodni. Boros és Bochkor információink szerint fejenként több mint hatvanmilliót kért volna évente.

Úgy tudjuk, a Neo FM pár napja még nem talált megfelelő műsorvezetőt a reggeli műsorsávba, de azóta több jelölttel is tárgyaltak már.

Az viszont már biztos, hogy hétköznap délutánonként a Totalcar arcai, Winkler Róbert és Bazsó Gábor vezetnek műsort a Neón.

A Sláger még küzd

Úgy tűnik, a Danubius szerda éjfélkor végleg elbúcsúzik, ellenben nem biztos, hogy a Sláger végleg megszűnik. Az amerikai Emmis Commuication tulajdonában lévő rádió már tárgyalt a Rádió1-gyel, a Roxyval is hírbe hozták, úgy tudjuk, most a Pont FM-mel tárgyalnak. A Pont FM helyén működött még nyáron a Rise FM elnevezésű techno-house rádió, de a frekvencia némi vita, és rendőrségi antennalefoglalások után visszakerült az eredeti tulajdonoshoz. A Rise és a Pont FM között azóta is tart a per, amiben a frekvencia vásárlója perli az eladót, amiért eltitkolta, hogy az eladott cégnek több tízmilliós adóssága van.

A cég tulajdonosa, Rónai Egon elismerte, hogy a Slágerrel megegyeztek, de az MTI-nek azt mondta, több potenciális vevővel egyeztetnek, és a „legkevésbé a Slágerrel tárgyalnak”.

Információink szerint a Rádió1 és a Pont FM is a piaci árnál magasabb összegért adná el a frekvenciákat a szorult helyzetben lévő Slágernek, és kemény alku folyik. Így ha a Slágernek végül sikerül fővárosi frekvenciát vennie, majd később vidéki frekvenciákkal összekapcsolva hálózatos rádiót építenie, akkor is jó pár hétre eltűnik Boros Lajos és Bochkor Gábor az éterből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?