Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A Roxyn folytathatja Boros és Bochkor?

2009.11.19. 13:30
A Napi Gazdaság információi szerint a szerda éjfélkor frekvencia nélkül maradt Sláger Rádió nem vásárolná fel a Roxy Rádiót, hanem tartalmat adna a 96.4-en sugárzó adónak.

A gazdasági napilap információit erősítheti, hogy a Roxy programigazgatója, Laczkó Sándor egy hete azt nyilatkozta, nem tárgyalnak a rádió eladásáról, sőt további fejlesztéseket hajtanak végre annak érdekében, hogy a 96.4 a fiatalok leghallgatottabb rádiója maradjon.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a tervek szerint a csatorna továbbra is a Roxy tulajdonában maradna, a Sláger viszont a reklámidő fejében tartalmat adna a rádiónak. A Sláger emellett továbbra is törekszik az országos elérésre, ezért helyi rádiókkal való kooperációra is törekszik, és erre a médiatörvény is lehetőséget biztosít.

Ez az új felállás csak kevesebb dolgozónak adhat munkát, ezért a Sláger Rádiónak körülbelül húsz embert el kell bocsátania. Ha igaz a Napi Gazdaság információja, a leépítés nyilván nem érinti a rádió legerősebb műsorát, a Bumeráng műsorvezetői, Boros Lajos és Bochkor Gábor pedig a Roxyn folytathatják reggeli műsorukat.

Az ügyben egyelőre nem sikerült megszólaltatnunk Hael Edinát, a Sláger Rádió vezérigazgatóját. A Roxy marketingmenedzsere, Horváth Beatrix az Index kérdésére azt válaszolta, találgatásokra nem reagálnak, a tényekről pedig délután adnak ki sajtóközleményt.

Mint ismert, a Sláger Rádió tárgyalásokat folytatott a Rádió1-el és a Pont FM-mel is. Előbbinél a túl magas ár, utóbbinál a frekvenciahasználat miatt folyó per miatt nem került sor a megállapodásra.

A Napi Gazdaság tudni véli azt is, hogy a Danubius Rádió is keresi annak a módját, hogy a brand fent maradhasson. Mint írják, akár nem országos szintű frekvencián való megjelenés is szóba jöhet, esetleg produkciós házként működtetnék a vállalkozást, de szóba kerülhet online sales house létrehozása is.