Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Roxyn folytathatja Boros és Bochkor?

2009.11.19. 13:30
A Napi Gazdaság információi szerint a szerda éjfélkor frekvencia nélkül maradt Sláger Rádió nem vásárolná fel a Roxy Rádiót, hanem tartalmat adna a 96.4-en sugárzó adónak.

A gazdasági napilap információit erősítheti, hogy a Roxy programigazgatója, Laczkó Sándor egy hete azt nyilatkozta, nem tárgyalnak a rádió eladásáról, sőt további fejlesztéseket hajtanak végre annak érdekében, hogy a 96.4 a fiatalok leghallgatottabb rádiója maradjon.

A Napi Gazdaság úgy tudja, a tervek szerint a csatorna továbbra is a Roxy tulajdonában maradna, a Sláger viszont a reklámidő fejében tartalmat adna a rádiónak. A Sláger emellett továbbra is törekszik az országos elérésre, ezért helyi rádiókkal való kooperációra is törekszik, és erre a médiatörvény is lehetőséget biztosít.

Ez az új felállás csak kevesebb dolgozónak adhat munkát, ezért a Sláger Rádiónak körülbelül húsz embert el kell bocsátania. Ha igaz a Napi Gazdaság információja, a leépítés nyilván nem érinti a rádió legerősebb műsorát, a Bumeráng műsorvezetői, Boros Lajos és Bochkor Gábor pedig a Roxyn folytathatják reggeli műsorukat.

Az ügyben egyelőre nem sikerült megszólaltatnunk Hael Edinát, a Sláger Rádió vezérigazgatóját. A Roxy marketingmenedzsere, Horváth Beatrix az Index kérdésére azt válaszolta, találgatásokra nem reagálnak, a tényekről pedig délután adnak ki sajtóközleményt.

Mint ismert, a Sláger Rádió tárgyalásokat folytatott a Rádió1-el és a Pont FM-mel is. Előbbinél a túl magas ár, utóbbinál a frekvenciahasználat miatt folyó per miatt nem került sor a megállapodásra.

A Napi Gazdaság tudni véli azt is, hogy a Danubius Rádió is keresi annak a módját, hogy a brand fent maradhasson. Mint írják, akár nem országos szintű frekvencián való megjelenés is szóba jöhet, esetleg produkciós házként működtetnék a vállalkozást, de szóba kerülhet online sales house létrehozása is.