Szilvia
5 °C
16 °C

A Sláger Rádió csak kibérelné a Roxyt

Index, MTI
2009.11.20. 15:40
A Roxy bérbe adná fővárosi frekvenciáját, miközben felmerült, csak bizonyos idősávokban jelentkezne a Sláger. Az is lehet, hogy a fiatalabbak közt népszerű technoadó továbbáll egy másik frekvenciára.

A Roxy hullámhosszán működhet tovább a Sláger Rádió, miután pénteken végső fázisukba értek az erről folyó tárgyalások. A főváros körzetében sugárzó rádió ügyvezetője a nap folyamán nem cáfolta az MTI azon értesülését, hogy egy hete tárgyalnak a felek a lehetséges együttműködésről.

"Aláírt megállapodás még nincs" - hangoztatta Alexander Skvortsev, akinek közlése szerint nem a Slágerrel való kooperáció az egyetlen a számba jöhető partnerségek közül.

A Sláger neve alatt az országos műsorszolgáltatási jogosultságát elvesztett adó műsora szólna a Roxyn. A tárgyalások egyik név nélkül nyilatkozó résztvevője elképzelhetőnek nevezte, hogy csak bizonyos időszakokban - például reggel, amikor a Boros-Bochkor páros jelentkezik - szólna a fővárosi frekvencián a Sláger.

Alexander Skvortsev emlékeztetett arra: egy ilyen kooperáció esetén számolni kell azzal, hogy a Roxy a Slágerétől eltérő, fiatalabb közönséget szólít meg, de azzal is, hogy vannak olyan, már meghirdetett és szervezés alatt álló rendezvényeik, amelyektől az együttműködés ellenére sem kívánnak elállni.

Az ügyvezető elmondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy a Roxy eltűnjön a budapesti rádiós kínálatból, így ha átveszik a Sláger műsorát, saját programjuk más hullámsávon szólna. Azt, hogy ehhez mely rádióval tárgyalnak, nem árulta el. Az Index információi szerint többek közt szóba jött a Rónai Egonhoz köthető Pont FM is.

Az új frekvencia megvásárlására, a műsorstruktúra-váltásra és a névváltoztatásra is rá kell bólintania az ORTT-nek, így hacsak nem kockáztat nagyobb bírságot, a Sláger leghamarabb december elején folytathatja. A Roxytól nem idegen a fenti konstrukció, 1999 februárjáig társbérletben volt a 96.4 megahertzes frekvencián.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?