Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

A Sláger Rádió csak kibérelné a Roxyt

Index, MTI
2009.11.20. 15:40
A Roxy bérbe adná fővárosi frekvenciáját, miközben felmerült, csak bizonyos idősávokban jelentkezne a Sláger. Az is lehet, hogy a fiatalabbak közt népszerű technoadó továbbáll egy másik frekvenciára.

A Roxy hullámhosszán működhet tovább a Sláger Rádió, miután pénteken végső fázisukba értek az erről folyó tárgyalások. A főváros körzetében sugárzó rádió ügyvezetője a nap folyamán nem cáfolta az MTI azon értesülését, hogy egy hete tárgyalnak a felek a lehetséges együttműködésről.

"Aláírt megállapodás még nincs" - hangoztatta Alexander Skvortsev, akinek közlése szerint nem a Slágerrel való kooperáció az egyetlen a számba jöhető partnerségek közül.

A Sláger neve alatt az országos műsorszolgáltatási jogosultságát elvesztett adó műsora szólna a Roxyn. A tárgyalások egyik név nélkül nyilatkozó résztvevője elképzelhetőnek nevezte, hogy csak bizonyos időszakokban - például reggel, amikor a Boros-Bochkor páros jelentkezik - szólna a fővárosi frekvencián a Sláger.

Alexander Skvortsev emlékeztetett arra: egy ilyen kooperáció esetén számolni kell azzal, hogy a Roxy a Slágerétől eltérő, fiatalabb közönséget szólít meg, de azzal is, hogy vannak olyan, már meghirdetett és szervezés alatt álló rendezvényeik, amelyektől az együttműködés ellenére sem kívánnak elállni.

Az ügyvezető elmondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy a Roxy eltűnjön a budapesti rádiós kínálatból, így ha átveszik a Sláger műsorát, saját programjuk más hullámsávon szólna. Azt, hogy ehhez mely rádióval tárgyalnak, nem árulta el. Az Index információi szerint többek közt szóba jött a Rónai Egonhoz köthető Pont FM is.

Az új frekvencia megvásárlására, a műsorstruktúra-váltásra és a névváltoztatásra is rá kell bólintania az ORTT-nek, így hacsak nem kockáztat nagyobb bírságot, a Sláger leghamarabb december elején folytathatja. A Roxytól nem idegen a fenti konstrukció, 1999 februárjáig társbérletben volt a 96.4 megahertzes frekvencián.