Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A YouTube tévéműsorokat sugároz

2009.11.20. 11:58 Módosítva: 2009-11-20 11:58:46
A YouTube angol verziója csütörtökön olyan szekciót indított, amelyi elsőként nyújt lehetőséget tévéműsorok megtekintésére teljes hosszúságukban, írja a Variety.

Az év elején induló Shows az első eredménye a YouTube és a Channel 4 közti megállapodásnak, amit mérföldkőnek tekintenek az angliai video-on-demand beindulásában. A catch-up szolgáltatáson túl kábé 3000 órás archív anyag és népszerű Channel 4-programok feltöltését tervezik.

A portál a YouTube több mint 60 partnerének - köztük a BBC Worldwide és a Turner - 5000 videóját kínálja majd (4000-et vágatlanul). Ez több mint háromezer órás program, benne olyan minőségi brit adásokkal, mint a Peep Show című vígjátéksorozat vagy a Gordon Ramsay's F Word, sőt a már veteránnak számító Baywatch.

A programok, így az Aardman helyi animációs stúdió vagy a brit hírportál, az ITN illetve az Al Jazeera műsorai díjmentesen hozzáférhetőek lesznek, esetenként - ahol a szerzői jogok nem tiltják - reklámbevétel támogatásával. A Channel 4-tartalmak a Virgin Media, Universal, Orange, Samsung és Pepsi hirdetéseivel futnak majd.

A Google, a YouTube-gazda feladata meggyőzni a jogtulajdonosokat, hogy a reklámszünetekből elegendő bevételük lesz, nehogy levegyék műsoraikat a portálról szerzői jogsértésre hivatkozva. A YouTube népszerűsége ellenére (1 milliárd letöltött videóval naponta) a site még mindig nem számít nyereségesnek.