Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán szerint az MTV-nek ki kell tartania

2009.11.25. 09:47 Módosítva: 2009-11-25 10:20:22
A Fidesz elnöke az MTV reggeli műsorában beszélt arról, hogy a költségvetési elvonások miatt aggódnia kéne a közszolgálati televízióért, de a választásokig ki kell tartania az intézménynek.

Orbán Viktor szerint a Magyar Televízió (MTV) 1988-89-ben is jól harcolt, ezért bár oka lehetne rá, igazából nem aggódik a köztelevízió miatt; a Fidesz elnöke szerdán, az MTV Ma reggel című műsorában azt tanácsolta, húzzák ki a választásokig.

A műsorvezető felvetése kapcsán, miszerint nem biztos, hogy lesz tévéadás, amikor a választási kampány a tetőfokára hág, Orbán Viktor csak annyit mondott, "ellenállásban maguk jók. Én jól emlékszem, 88-ban is jól csinálták, igaz, hogy a maguk torkára odatették a kést, de 88-89-ben is jól harcoltak, tehát én a Magyar Televízió miatt - bár okom éppen lehetne rá a parlamenti döntés után - azért igazából nem aggódom".

Az Országgyűlés többsége hétfőn fogadta el azt a Jánosi György (MSZP) által jegyzett, a 2010-es költségvetéshez benyújtott módosító indítványt, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelte. Ezzel az MTV jövőre nem kap egy forint céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.