Orbán szerint az MTV-nek ki kell tartania

2009.11.25. 09:47 Módosítva: 2009.11.25. 10:20
A Fidesz elnöke az MTV reggeli műsorában beszélt arról, hogy a költségvetési elvonások miatt aggódnia kéne a közszolgálati televízióért, de a választásokig ki kell tartania az intézménynek.

Orbán Viktor szerint a Magyar Televízió (MTV) 1988-89-ben is jól harcolt, ezért bár oka lehetne rá, igazából nem aggódik a köztelevízió miatt; a Fidesz elnöke szerdán, az MTV Ma reggel című műsorában azt tanácsolta, húzzák ki a választásokig.

A műsorvezető felvetése kapcsán, miszerint nem biztos, hogy lesz tévéadás, amikor a választási kampány a tetőfokára hág, Orbán Viktor csak annyit mondott, "ellenállásban maguk jók. Én jól emlékszem, 88-ban is jól csinálták, igaz, hogy a maguk torkára odatették a kést, de 88-89-ben is jól harcoltak, tehát én a Magyar Televízió miatt - bár okom éppen lehetne rá a parlamenti döntés után - azért igazából nem aggódom".

Az Országgyűlés többsége hétfőn fogadta el azt a Jánosi György (MSZP) által jegyzett, a 2010-es költségvetéshez benyújtott módosító indítványt, amely elvonta az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelte. Ezzel az MTV jövőre nem kap egy forint céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazta.