Gyárfás
19 °C
35 °C

Heal Edina már nem Sláger-vezérigazgató

2009.12.02. 09:24
A Sláger Rádió állítólag most netes honlapja fejlesztésén dolgozik, és készül az ORTT döntését megtámadó perre. Heal Edina ebben már nem vesz részt.

Távozott a cégtől az egykori Sláger Rádiót működtető társaság vezérigazgatója. Heal Edina szerint múlt pénteken állapodtak meg a társasággal abban, hogy közös megegyezéssel válik meg munkahelyétől. Az Index információi szerint a szakember iránt már most több hazai rádió, így az országos frekvenciákat elnyerő két új adó is élénken érdeklődik.

Október 28-án döntött az Országos Rádió és Televízió Testület a két országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultság sorsáról; a Sláger Rádió által használt frekvenciát az FM1 Konzorcium nyerte el a következő hét évre. A Sláger Rádió, akárcsak a Danubius, interneten folytatja működését.

Két hete jelentette be az Emmis Corporation, hogy "jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon". Múlt hét végi közleményükben azonban mégis azt jelentették be, nem vonulnak ki Magyarországról a Sláger Rádió részvényesei, az Emmis és partnerei azon dolgoznak, hogy ismét fogható legyen a magyar éterben az adó. Úgy tudjuk, ez azt jelenti, hogy mégsem akadtak meg a tárgyalások egy budapesti frekvencia megvásárlásáról, viszont a Sláger ennek ellenére mégis elengedte a Boros-Bochkor párost, akik januárban várhatóan a Neo Fm-re költöznek.

Az Emmis keddi tájékoztatása szerint a most az interneten működő adó honlapjának fejlesztésén dolgoznak, s az ORTT frekvenciadöntését megtámadó perre koncentrálnak annak érdekében, hogy "visszahozzák Magyarország legkedveltebb rádióját". Ugyanakkor jelenleg nem tárgyalnak analóg frekvencia megszerzéséről.

Az Emmis az Egyesült Államok hét nagyvárosának körzetében működtet összesen két tucat rádiót, továbbá a társaságnak Bulgáriában három, Szlovákiában egy adója van.