Friderika
9 °C
18 °C

Népzenei és operettrádiót indul a neten

2009.12.15. 10:34 Módosítva: 2009.12.15. 11:16
A Dalok és dallamok című netrádióban 24 órán át hallgatható a népzene, magyar nóta és az operett.

A Magyar Rádió új, tematikus zenei webrádiót indított MR7 Dalok és dallamok elnevezéssel, a népzene, a nóta és az operett kedvelőinek. Az mr7.hu felét a népzene adja, amelyben az autentikus ugyanúgy megtalálható, mint a táncházi muzsika. A zenei kínálat másik részét a magyar nóta és az operett teszi ki.

A 24 órás műsorfolyamban óránként váltják egymást a zenei műfajok.  A csatornán hallható több mint 2500 darabos válogatást az MR szerkesztői állították össze a közrádió archívumából. A népzenei műsorfolyamot a Hagyományok Házával együttműködve szerkesztették. Az online rádiózás egyik előnyét is tapasztalhatják a hallgatók: a honlapon óránkénti bontásban, részletesen megtalálható az elhangzott és a soron következő műsorszámok listája, miközben a futó felirat az éppen hallható zeneszám adatait jeleníti meg.

„Közel három évvel ezelőtt megújultak az MR adói, így egyes zenei műfajok időlegesen háttérbe szorultak, amelyeknek a közrádió a digitális átállás idején kívánt önálló teret adni - mondta Such György, az MR elnöke. - A digitális átállás még várat magára, ezért szánta el magát a közrádió, hogy elindítja online ezt az adóját” - tette hozzá.

A tervek szerint januártól a rádió regionális adóin, azaz az MR6 frekvenciáin is hallható lesz az MR7 összeállítása.