Boy George nem mehet valóságshow-ba

2009.12.23. 19:26 Módosítva: 2009.12.23. 19:26
Az énekes felfüggesztett börtön kapott, amiért fogva tartott egy férfi prostituáltat. Most a bíróság nem engedélyezte, hogy a próbaidő alatt bevonuljon a Big Brother-házba, mert ezzel aláásná az angol jogi rendszer hitelét, és még pénzt is keresne.

Nem engedélyezi a londoni bíróság Boy George-nak, hogy fellépjen a brit Big Brother adásában. A Culture Club volt énekesét januárban személyes szabadság megsértése miatt tizenöt hónap börtönre ítélték, amelyből négyet letöltött, azóta házi őrizetben van. A vád szerint 2007 áprilisában Boy George a falhoz bilincselte a férfi prostituált Audun Carlsent, akit aktfotók készítésére hívott londoni lakásába. A fiatal férfi elmondása alapján a zenész a felvételek elkészítése után lánccal verte őt. Attól rettegett, a zenész megöli, de végül sikerült elmenekülnie.

Az énekes beismerte a bilincsek használatát, a bántalmazást azonban tagadja. Bevallotta, hogy a heroin és egyéb drogok keverték bajba, azok hatására viselkedett rémisztően Carlsennel.

Boy George a valóságshow Celebrity Big Brother című, ismert embereket bemutató változatában szerepelt volna január 3-ától a Channel 4 televíziós csatornán. Ezzel több mint kétszázezer fontot (több mint 55 millió forintot) keresne.

A zenész fellebbezett az igazságügyi hatóság döntése ellen, a bíróság azonban szerdán elutasította kérelmét. Richard Clayton, az énekes pártfogója azzal az indokkal tiltotta meg a médiaszereplést, hogy aláásná a brit jogrendszerbe vetett hitet és a londoni próbaidős rendszer jó hírét, ha engedélyeznék, hogy Boy George a televíziós műsort használja  imázsának javítására. ráadásul ezzel hatalmas összegeket is keressen.