Tíz év után vége az Irigy Hónaljmirigynek

2009.12.23. 10:54
A Tv2 tíz év után nem hosszabbította meg az Irigy Hónaljmirigy szerződését, a show négy része vár még dobozban, azokat jövőre sugározza a kereskedelmi csatorna.

Tíz év után 2010-ben nem hosszabbított szerződést a Tv2 az Irigy Hónaljmiriggyel, írja a Blikk. A tévécsatorna hivatalosan nem indokolta a döntést, de annyi biztos, hogy jövőre még lesznek Irigy Hónaljmirigy-show-k a Tv2-n, hiszen négy adást leforgattak és a szerződésnek megfelelően át is adtak a Tv2-nek.

irigy450

A humorformáció tíz év alatt 62 műsort forgatott a kereskedelmi csatornának, évente átlagosan hat epizód ment le, általában negyedévente és nagyobb ünnepnapokon, szilveszterkor, húsvétkor.

Az Irigy Hónaljmirigy show-i sok éven át a legnézettebb műsorok közt szerepeltek, a tavaly szilveszteri adást például 1 millió 825 ezren nézték. Az idén júliusi ismétlés már csak 725 ezer embert érdekelt, és a 18-49 éves korosztályban még így is 27,2 százalékos közönségarányt ért el (ami messze a Tv2 csatorna átlaga felett van), ráadásul idősávjában az RTL Klubot is legyőzte.

Az Index információi szerint a Tv2 egyelőre nem döntötte el, hogy 2011-be is rendel-e műsorokat az Irigy Hónaljmirigytől. A formációi műsorainak ismétlései nagy sikerrel mennek a Comedy Centralon is, de a produkció költségvetése túl nagy egy kis kábelcsatornának. A Tv2 tehát nem kockáztat sokat: az RTL Klub vélhetően nem érdeklődik a drága és műsorstruktúrájába nem illő produkció után, a Tv2-nek pedig akkor jövőre nem kell magát elköteleznie, mégis a képerpnyőn tartja az Irigy Hónaljmirigyet.