Szilárda
-4 °C
3 °C

Önkéntes múmia sürgősen kerestetik

2010.01.12. 20:42
A brit Channel 4 tévéadó legújabb műsorához olyan, halálos betegségben szenvedő önkéntest keres, aki hajlandó testét egy mumifikálásról szóló tévéműsornak felajánlani. Fizetni nem fognak érte, de két éven át múzeumban mutogatják majd.

A szigetország egyik legvitatottabb tévéadójának nem ez az első, kissé morbid húzása, és nem most kezdtek el foglalkozni az elmúlással sem: ők mutatták be 2002-ben Günther von Hagens Body Worlds című műsorát, amiben 170 év után először boncoltak fel emberi testet nagy nyilvánosság előtt Nagy-Britanniában.

mummy

A mostani tervük az, hogy egy tudóssal együttműködve ugyanolyan módszerekkel balzsamoznának be egy önként jelentkezőt, mint tették azt az ókori Egyiptomban. A kísérletre jelentkező személyről először dokumentumfilmet forgatnának, amiből a tévénézők is megismerhetik, ki ő, és miért vállalta a kissé bizarr felkérést, majd jön a dolog lényegi része: az önkéntes testét gondosan preparálják és mumifikálják, az eljárást a tévében közvetítik.

A Channel 4 azt is felajánlja a jelentkezőnek, hogy múmiáját két éven át egy múzeumban kiállítják, hogy mindenki megnézhesse az eljárás végeredményét, ezt követően pedig a csatorna fizetné ki a "rendes" temetés költségeit. A kalandért közvetlen készpénzes kifizetés nem jár, de a felmerülő költségeket a tévések állják. Egyelőre nem tolonganak a jelentkezők.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!