Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

17 millióan nézték a Golden Globe-ot

2010.01.19. 15:57
A vasárnap esti díjátadó gálát 17 millió amerikai látta élőben, ez elmaradt a húszmilliós várakozástól, de kétmillióval így is több volt, mint a tavalyi adat.
downey

Az elmúlt években tapasztalt folyamatos nézettségcsökkenés a gálaműsorokat sem kímélte, ráadásul 2008-ban az írósztrájk miatt a tévék nem is közvetíthették a díjátadót, így el is maradt, csak sajtótájékoztató volt helyette, ahol felolvasták a nyertesek nevét, és kész. Számos kritikus szerint az a 65. Golden Globe-átadás volt az összes közül a legjobb.

Az idei gála magas nézettsége jól jött az ebben az idényben egyébként csak kínlódó NBC-nek, és még azt sem nagyon bánták, hogy a műsorvezető Ricky Gervais mellett a díjátadó sztárok és a díjazottak is elég sokat élcelődtek a csatornán nemrég kirobbant talkshow-botrányon, melynek következtében Conan O'Brien, az egyik esti beszélgetős műsor házigazdája benyújtotta a felmondását.

A reklámozók szempontjából legfontosabb, 18-49-es korosztályban 5,4-es ratinget ért el a csatorna, ez a 2009/10 idény eddigi legmagasabb eredménye, ha nem számoljuk a futballközvetítések nézettségét. Az abszolút rekordot a 2004-es gála tartja 26,8 milliós össznézettséggel.