Olivér
4 °C
8 °C

17 millióan nézték a Golden Globe-ot

2010.01.19. 15:57
A vasárnap esti díjátadó gálát 17 millió amerikai látta élőben, ez elmaradt a húszmilliós várakozástól, de kétmillióval így is több volt, mint a tavalyi adat.
downey

Az elmúlt években tapasztalt folyamatos nézettségcsökkenés a gálaműsorokat sem kímélte, ráadásul 2008-ban az írósztrájk miatt a tévék nem is közvetíthették a díjátadót, így el is maradt, csak sajtótájékoztató volt helyette, ahol felolvasták a nyertesek nevét, és kész. Számos kritikus szerint az a 65. Golden Globe-átadás volt az összes közül a legjobb.

Az idei gála magas nézettsége jól jött az ebben az idényben egyébként csak kínlódó NBC-nek, és még azt sem nagyon bánták, hogy a műsorvezető Ricky Gervais mellett a díjátadó sztárok és a díjazottak is elég sokat élcelődtek a csatornán nemrég kirobbant talkshow-botrányon, melynek következtében Conan O'Brien, az egyik esti beszélgetős műsor házigazdája benyújtotta a felmondását.

A reklámozók szempontjából legfontosabb, 18-49-es korosztályban 5,4-es ratinget ért el a csatorna, ez a 2009/10 idény eddigi legmagasabb eredménye, ha nem számoljuk a futballközvetítések nézettségét. Az abszolút rekordot a 2004-es gála tartja 26,8 milliós össznézettséggel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?