Bednárik lemondott az MTV cégvezetői posztjáról

2010.02.15. 19:04 Módosítva: 2010.02.15. 20:15
Alig több mint két hónap után távozik a Magyar Televízió cégvezetői posztjáról Bednárik Imre, döntését személyes okokkal indokolta.

A Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista elnökségi tagja értesülése szerint lemondott Bednárik Imre a köztelevízió cégvezetői posztjáról. Hábetler Helga úgy tudja, a lemondás kizárólag a cégvezetői posztra vonatkozik, így Bednárik Imre továbbra is az MTV hírigazgatója marad.

A kuratórium elnöksége december 9-én nevezte ki az MTV ügyvezető alelnöke mellé Bednárik Imre hírigazgatót cégvezetőnek.

Elmondta, a nagykuratórium tizennyolc tagja aláírásgyűjtéssel péntekre rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, amelynek egyetlen napirendi pontja a cégvezető kinevezésének és annak körülményeinek a megtárgyalása.

Hábetler Helga közölte, döbbenetes számukra, hogy ez az egyetlen kérdés, amit tárgyalni akarnak. Az aláírásgyűjtők szerint a társaság eredményes működésének egyetlen akadálya ezek szerint csak a cégvezető személye lenne - jegyezte meg.

Balogh László, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettese azt mondta: nem értesült arról, hogy Hábetler Helga lenne Bednárik Imre szóvivője. Ő a kuratórium elnökhelyetteseként nem látott olyan papírt, amelyben az állna, hogy Bednárik Imre lemondott volna.

Bednárik Imre lemondását az MTV sajtóirodája hétfőn este közleményben megerősítette, döntését kedden juttatja el írásban az érintetteknek. Azt írták: Bednárik Imre, aki jelenleg betegszabadságon tartózkodik, a cégvezetői tisztségről való lemondását személyes okokkal indokolta, további részleteket nem közölt.

A Népszabadság február elsején számolt be arról, hogy Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke leváltotta a televízió választási irodájának éléről Bednárikot, a helyére Dobos Menyhértet, az MTV közéleti főszerkesztőjét nevezte ki. A lap szerint a háttérben a választásokkal is összefüggő nagypolitikai vetélkedés állhat.