Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Pálffy István politikusnak áll

2010.03.02. 11:40 Módosítva: 2010.03.02. 12:46
Az MTV műsorvezetője valószínűleg a KDNP listáján szeretne bejutni a parlamentbe. Kemény, kuruc embernek tartja magát. Információink szerint a KDNP valamelyik kelet-magyarországi megyei listán kap majd befutó helyet.

Otthagyja a Magyar Televíziót Pálffy István, mivel indul az országgyűlési választásokon. A tévés műsorvezető a Kereszténydemokrata Néppárt színeiben indul, információink szerint nem egyéni képviselőként, hanem listán, és mivel a KDNP a Fidesz támogatásával indul a választásokon, Pálffynak jó esélye van, hogy be is jusson a parlamentbe.

A Blikk információi szerint Pálffy nem mondott fel a köztelevíziónál, csak fizetés nélküli szabadságra megy, így új műsorvezetőt kell keresnie a tévének a Panorámába és a vasárnapi Ma reggelbe.

A bulvárlapnak Pálffy ugyan nem erősítette meg, hogy a KDNP listáján indul, de annyit azért elárult, hogy „ő egy egy nagycsaládos, kemény, kuruc, keresztény ember”, és éppen ezért hasonló pártot is választ majd.

Pálffy politikai megszólalásait egyébként már most is vizsgálja a Magyar Televízió, mivel a műsorvezető a Fidesszel szövetséges másik kereszténydemokrata tömörülés, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség honlapján a kormányt és neves baloldali értelmiségieket, köztük Kertész Imrét és Esterházy Pétert támadta.

bsz 03

Információink szerint a KDNP valamelyik kelet-magyarországi megyei listán kap majd befutó helyet. A Fidesz-KDNP-ben az egyéni körzeteket már kiosztották, március 12-én lesz viszont a Fidesz országos választmányi ülése, ahol véglegesítik a listás névsorokat.

A KDNP-ben elmondták, hogy a kapcsolat Pálffyval már hosszabb időre nyúlik vissza. Az utóbbi hónapokban viszont a tévés már a kampány eseményekből is kivette a részét, rendszeresen közreműkdötött a találkozók, konferenciák rendezésében.