Bodoky Tamás díjat kapott

2010.03.11. 14:39
Bodoky Tamás megkapta a Minőségi Újságírásért Díjat a Grupo Milton elnökének portréjáért. Már másodszorra díjazzák az Index főmunkatársát.

A 2010 februárjában megjelent cikkek közül válogatva a Minőségi Újságírásért Alapítvány zsűrije úgy döntött, Bodoky Tamásnak, az Index főmunkatársának Kemény pornó, Rom-Mánia, Balatonringcímű cikkéért ítéli oda az idei második Minőségi Újságírásért Díjat.

Bodoky Tamás – aki tavaly júniusban már részesült az elismerésben – tényfeltáró cikkében a Balatonring építése kapcsán a figyelem középpontjába került, az ország tizedik leggazdagabb emberének tartott Grupo Milton-elnök portréját rajzolta meg.

A Minőségi Újságírásért Díjat havonta adják oda az abban a hónapban a magyar médiában született legjobb cikknek már 1997 óta. A Philip Morris Magyarország Kft. alapította, de 2004-től a PricewaterhouseCoopers támogatta a szervezet működését. Idén a Vodafone biztosítja az alapítvány munkájához szükséges pénzt.

A zsűriben jelenleg Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Mészáros Antónia, Molnár Patrícia és Weyer Balázs dönt a díj odaítéléséről, oklevél és kétszázezer forint jár vele.