Tovább nőtt az econet.hu vesztesége

2010.03.11. 17:13
A Neo FM és az Est Media Group tulajdonosának 660 millió forinttal nőtt a vesztesége egy év alatt.

A BÉT honlapján közzétett nem auditált gyorsjelentés szerint tavaly 680,8 millió forint volt az econet.hu Nyrt. konszolidált vesztesége, szemben az egy évvel korábbi 19,3 millió forint veszteséggel.

A cég nemrégiben tette közzé, hogy 2015 januárjáig felemeli az alaptőkéjét. A friss pénz egyrészt a Neo FM rádióadó felfuttatásához kell, másrészt ahhoz, hogy a csoporthoz tartozó Est Media Group Vagyonkezelő a Sziget Kulturális Menedzser Irodában lévő 26 százalékos részesedését, legkésőbb október 15-éig 51 százalékosra növelhesse.

A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált, nem auditált gyorsjelentés szerint a negatív eredmény nagyrészt a 2009 első negyedévének 455,967 millió forintos vesztesége miatt következett be.

A jelentésben megjegyzik, hogy az adózott eredmény alakulására több egyszeri tétel is hatott: negatív irányban a főként a nem média vagyonelemek körében elszámolt év végi értékvesztések, pozitív irányban az econet.hu saját részvényekre vonatkozó határidős pozícióin elért nyereség és az Externet Nyrt. részesedés év közbeni értékesítése kapcsán realizált pénzügyi eredmény.

Tavaly az értékesítés nettó árbevétele 2,114 milliárd forint volt, ami 36 százalékkal kisebb a 2008. évihez viszonyítva.