Megszűnik a Mónika show

2010.04.01. 12:53 Módosítva: 2010.04.01. 12:54
Kilenc év után leveszi a képernyőről egyik legsikeresebb műsorát az RTL Klub. Erdélyi Mónika szerződése nem szűnik meg, más szerepet szánnak neki. Mónikát Joshi Bharat ütötte ki a nyeregből.

A kibeszélőshow utolsó forgatási napja szerdán volt, de mivel előre dolgozik a stáb, a műsor még jó néhány hétig kitart. A Bors értesülését az Indexnek megerősítette Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, aki azt mondta, hogy a hír nem áprilisi tréfa.

Nézők vs ORTT

Fotó:  rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám
Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence styling: Frank Patrícia és Szekerák Ádám

A csatorna meglepő döntése mögött az áll, hogy a Mónika show "nem tudott egyszerre megfelelni a nézők igényeinek és a törvény betűjének” – nyilatkozta a bulvárlapnak Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója utolsó munkanapján. Rényi szerint a Mónika show ugyan nagyságrendekkel több győzelmet aratott, mint TV2-es vetélytársa, de az RTL Klubnak ez a nézőszám már nem volt elég.

Erdélyi Mónikára mindenképpen számít a csatorna, ám arról, hogy milyen szerepkörben tűnik fel újra, csak később születik döntés – mondta Rényi Ádám. Mónika a Bors szerint egyetértett a vezetőség döntésével, “ő is tudta, hogy egyszer minden műsor véget ér”.

Joshi kiütötte

A Mónika-show kilenc éve alatt a TV2 több konkurens kibeszélőshow-t is indított. Liptai Claudia, Konta Barbara és Jakupcsek Gabriella is megküzdött Erdélyi Mónikával, ám nézettségben csak Joshi Bharatnak sikerült legyőznie Mónikát.

A Joshi Bharat - Mónika show múlt heti nézettségi adatai szerint hétfőn, kedden és pénteken a TV2 beszélgető műsora győzött, sőt a hétfői adás közel százezerrel több nézőt hozott a 18-49-es korosztályban a TV2-nek. Az elmúlt egy hónapban a 19 adásból összesen 13-szor verte meg Joshi Bharat Mónikát.

02-joshibharat

Az RTL Klubnak valószínűleg a nézettségi adatokon kívül az is nagyon fájt, hogy az ORTT többször megbüntette a csatornát a show erőszakossága miatt. Tavaly nyáron három órára kellett miatta elsötétíteni a képernyőt, ami jelentős reklámbevételkiesést jelentett. De született már ennél drákóibb médiahatósági határozat is, két, szexualitással kapcsolatos téma nem megfelelő tálalása miatt tavaly júniusban 12 órás, déltől éjfélig végrehajtandó elsötétítésére ítélték az RTL Klubot, ami - szokás szerint - pert indított a szankció miatt.