A TV2 előzni akar, elindul a Megasztár

2010.04.21. 10:24 Módosítva: 2010.04.21. 10:44
A TV2 nem vár szeptemberig, meg akarja előzni az X-faktort, ezért már májusban leadnak három epizódot a Megasztár castingjának legizgalmasabb jeleneteiből. Nyáron azért inkább vidéken és a határon túl folytatják a szereplőválogatást.

A TV2 nem vár őszig, május elsején, a munka ünnepén elindul a Megasztár ötödik szériája. Szombaton 19:35-től egy órán át a válogató legemlékezetesebb pillanatait, a legbénább önjelölt tehetségeket, a legviccesebb próbálkozásokat és a legnagyobb meglepetéseket válogatja össze a csatorna.

A Megasztár castingjából háromadásnyit vágott össze eddig a TV2, ezeket május három szombatján nézhetik meg a nézők, ezután viszont roadshow-ra indulnak: hét magyar és három határon túli városban folytatódik a szereplőválogatás.

Nyáron legfeljebb a csatorna bulvárműsoraiban lesz szó a tehetségkutatóról, ilyenkor ugyanis kevesebbet tévéznek az emberek, és a hirdetők is kevesebbet költenek reklámokra, így a drága, saját készítésű műsor nem hozná vissza az árát.

A TV2 ezzel a döntéssel meg akarja előzni az RTL Klubot, hiszen az eredeti tervek szerint szeptemberben, egyszerre indult volna a Megasztár és a konkurens adón a világ egyik legnépszerűbb tehetségkutató formációja, az X-faktor.

„Jól átgondolt stratégia része, hogy a nézők már most találkozhatnak a képernyőn a Megasztárral. Míg a konkurencia azzal volt elfoglalva, hogy statisztákat toborozzon a nagyságát bizonyítandó egy tömegjelenet felvételéhez, addig nekünk az okozott fejtörést, hogyan sűrítsünk a műsorba ilyen sok különleges produkciót” – nyilatkozta a Borsnak Koltay Tamás, a TV2 sajtószóvivője.

A TV2 célja, hogy szeptemberre, mire a két tehetségkutató műsor egy idősávba kerül, a Megasztár jelöltjei már ismertek legyenek a tévéből és a bulvárlapokból, hiszen ezzel akár behozhatatlan előnyhöz is juthatnának a nézettségi versenyben az RTL Klubbal szemben.

A Megasztár és az X-faktor is több mint egymilliárd forintba kerül, egy ilyen drága produkció pedig csak akkor lehet sikeres, ha nem csupán a csatorna nézettségi átlaga felett teljesít, de meg is előzi konkurensét.

Ebben a versenyben a Megasztár igyekszik mindig pár lépéssel az X-faktor előtt járni. Bár szinte egyszerre jelentették be a két műsor indulását tavaly decemberben, az RTL Klub műsorának castingja csak áprilisban indult, mikor a Megasztár az első fordulón már túl is volt. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint egyébként mindez csak azt bizonyítja, hogy megint kapkod és pánikol a TV2. „A TV2 megijedt a versenyhelyzettől” – mondta a Borsnak Kolosi.