Értékesítette a rádiocafét a NeoFM tulajdonosa

2010.04.29. 22:42
Az econet.hu Nyrt. tulajdonában álló EST Media Group Vagyonkezelő Kft. (EMG) értékesítette a kizárólagos tulajdonában lévő radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Szolgáltató Kft. száz százalékos tulajdonrészét a KV Barát Vagyonkezelő Kft-nek.

Az econet.hu a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közölte: az üzletrész vételára több jövőbeli fejleménytől függően legfeljebb 200 millió forint lehet. A vételár mintegy 50 százalékát különféle gazdálkodási események függvényében 2011-ig kell kifizetnie a projekttársaságnak, míg a fennmaradó mintegy 50 százalék megfizetése kizárólag attól függ, hogy a radiocafé a 2012-ben lejáró budapesti regionális rádiós frekvenciáját meg tudja-e újítani.

A társaság kiemelte: a radiocafé reklámidejét kereskedelmi alapon, jutalék ellenében kereskedőházként továbbra is az EMG értékesíti.

Az econet.hu közleménye szerint a tranzakció oka az, hogy a hatályos médiaszabályozás alapján a 2009 novemberében az FM1 Zrt-vel a NeoFM országos kereskedelmi rádiós frekvenciára kötött műsorszolgáltatási szerződés megkötése előtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és a radiocafé 2010. május 3-i hatállyal megszüntette a radiocafé 98.6-ra vonatkozó műsorszolgáltatási szerződést, ezzel rendezve azt a médiatörvény szerinti összeférhetetlenségi helyzetet, amely szerint egyazon érdekkörnek nem lehet 25 százalékot meghaladó részesedése egyszerre egy országos és egy regionális rádióadóban. A megszüntető megállapodás azonban tartalmazott egy bontó feltételt is, amely szerint ha az összeférhetetlenség 2010. május 3. előtt más módon megszűnik, akkor a megszüntetés hatálytalanná válik.

Azzal, hogy az EMG – miután csütörtökön megszerezte a korábban a radiocafé tulajdonában volt 75 százalékos FM1 Zrt. részesedését is - értékesítette a radiocafét, az összeférhetetlenségi helyzet megszűnt.