Valóságshow készül Van Damme-mal

2010.05.04. 13:37
Az egykori kickbox-világbajnok 48 évesen ismét ringbe szállna, a brit ITV valóságshow-ja végigköveti a felkészülését, és bepillantást enged családi életébe is.

A belga színész-harcművész idén októberre tervezi a visszatérést korábbi sikerei helyszínére. Mielőtt szerencsét próbált volna Hollywoodban (karrierjét pincérként kezdte), 1976 és 1980 között 18 győztes meccset vívott a ringben, ezeket kiütéssel nyerte meg. Profi pályafutása alatt nem talált legyőzőre, veretlenül vonult vissza és nyergelt át a filmvilágra.

jcvd

A nyolcvanas és kilencvenes években számos verekedős filmet forgatott, amelyekben szinte mindig elsütötte valamelyik trademark mozdulatát, főképp az ún. helikopterrúgást, amivel általában a főellenséget tette ártalmatlanná. Az Időzsaru, a Tökéletes katona vagy a Vérsport sikerét később nem tudta megismételni, karrierje hanyatlott, így visszaköltözött Európába, ahol egyenesen DVD-re forgatott filmekben vállat főszerepet.

A neve a mai napig jól cseng az akciófilmek kedvelőinek, így az ITV nem vállal nagy kockázatot azzal, hogy sorozatot készít a Brüsszeli Muszkli becenevű harcművészről. A tervek szerint a reality pont olyan lesz, mit a műfaj hasonló darabjai (Osbournes, Győzike), azaz a kamerák folyamatosan követik Van Damme és családja mindennapjait, és a heti eseményekről egy-egy epizódban számolnak be, egészen az októberi visszatérő meccsig.