Eladó a Newsweek

2010.05.05. 18:36
A Washington Post egy befektetési bankon keresztül akarja eladni a nagy hírű hetilapot, amely 2007 óta veszteséges.A Newsweek hirdetési bevételei tavaly 37 százalékkal zuhantak.

A Washington Post szerdán bejelentette, hogy eladásra kínálja világszerte ismert hetilapját, a Newsweeket. Az évek óta veszteséges hetilap az ingyenes weboldalakhoz pártoló olvasók elvesztése, és afolyamatosan csökkenő reklámbevételek miatt került nehéz helyzetbe.

"A Newsweek egy élénk, fontos hetilap és weboldal, amely a mostani helyzetben máshova jobban illeszkedne" - közölte Donald Graham, a Newsweeket birtokló Washington Post Co. elnöke.

A Post közölte, hogyegy befektetési bankot kért fel arra, hogy vevőt találjon a hetilapra, abban bízva, hogy egy másik tulajdonosnak sikerült gyógyírt találnia a lap gondjaira.

A nyomtatott sajtó többi termékéhez hasonlóan a Newsweek is az olvasótábor, és a reklámbevételek csökkenésével küzd. A hetilap 2007 óta veszteséges, és a Post várakozásai szerint 2010-ben sem sikerül profitot termelnie. 2009-ben a reklámokból származó bevételek 37százalékkal csökkentek az előző évhez képest.

A lap eladását azután jelentették be, hogy nemrég teljes átalakítás tartottak a Newsweeknél, a kiadások csökkentésére. Az 1933-ban alapított hetilapot 1961-ben vette meg a Washington Post, 15 milliódollárt fizetve akkor az újságért.