Stohl Andrással együtt Bordásnak is vége

2010.05.19. 14:20
A Duna Tv nem talált új színészt Bordás ezredes szerepére, inkább kiírják a karakterét a Tűzvonalbanból.

Valóban az élet alakítja a népszerű krimisorozat, a Tűzvonalban dramaturgiáját - olvasható a Duna Televízió friss közleményében. Stohl András balesete után a Tűzvonalban Produkció bejelentette, hogy a színész és a produkció útjai a 4. évadra a továbbiakban közös megegyezéssel elváltak egymástól.

20090110tuzvonalb1

Felmerült, hogy a szerepet egy másik színész vegye át, ám egyheti intenzív munkát és egyeztetéseket követően az alkotógárda új megoldást választott: a Stohl által megformált exkommandós és rendőri példakép, Bordás ezredes karaktere a forgatókönyvírónak köszönhetően eltűnik a sorozatból.

A Duna Televízióban ősszel műsorra kerülő, 12 epizódos negyedik évad első felében, vagyis az eddig leforgatott 6 epizódban még megjelenik Stohl András, de a hetedik résztől már úgy alakulnak a cselekmény szálai, hogy Bordás ezredes karaktere eltűnik. Hogy pontosan hogyan és milyen módon, azt egyelőre titkolják.

A módosított forgatókönyv nem befolyásolja jelentősen a forgatás menetét, és nem érinti a produkció és a Duna Televízió együttműködését sem, közölte a csatorna. Az indoklás szerint azért született végül mégis a forgatókönyv átírását választó döntés, mert Fonyódi Tibornak sikerült olyan megoldást találnia, ami költség- és időhatékony módon megoldja az alapproblémát.

Korábbi információink szerint több színészt is megkerestek a szerepre, de Szabó Győző, Nagy Ervin és mások sem vállalták.