Új főszerkhelyettes a Népszabadságnál

2010.06.07. 16:24
Kuczogi Szilvia a Pax Tv programigazgatója volt, majd a Népszabadság topkiadványaiért felelt. Azért nevezték ki, mert a napilap nagyobb hangsúlyt fektetne ezentúl a színes mellékletekre.

Június 1-jétől Kuczogi Szilvia tölti be a Népszabadság főszerkesztő-helyettesi pozícióját. Kuczogi korábban a Pax Tv programigazgatójaként tevékenykedett, 2009-től a Népszabadság mellékleteinek és Top kiadványsorozatának szerkesztőségi projektigazgatója volt.

Az új főszerkesztő-helyettes mellett még hárman dolgoznak hasonló beosztásban: Horváth Gábor, Krajczár Gyula és Tóth Levente

A kinevezésről kiadott közlemény szerint a döntés révén a Népszabadság Zrt. a megváltozott piaci igényekhez igazodva termékstruktúrájában nagyobb hangsúlyt fektet a színes mellékletekre, illetve kiadványokra. A Népszabadság évente megjelenő tematikus topkiadványai a leggazdagabb magyarokat , a legjobb éttermeket, szálliodákat, felsőoktatási intézményeket vagy éppen borokat gyűjti össze, emellett a kiadó minden évben megjelenteti az Economist világot bemutató, elemző évkönyvének magyarítását. A Népszabadság minden nap mellékletekkel jelenik meg, a Lakástrendm a pénteki tv-műsor, vagy a New York Timesból szemezgető szombati melléklet színes technikával készül.

"Ezt a törekvést támogatja szerkesztői munkájával Kuczogi Szilvia a kiadó első női főszerkesztő-helyetteseként" - olvasható a közleményben.

A magazinok és egyéb kiadványok fejlesztése azért lehet fontos a Népszabadság számára, mert a napilap példányszáma folyamatosan zuhan. A Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség gyorsjelentése szerint az idei év első negyedévében három hónap alatt 85 064-ről 80 849-re zsugorodott, a tavalyi év első negyedévéhez képest 16 ezerrel csökkent.