Videótékát nyitott a Tv2 és az RTL a UPC-nél

2010.06.17. 02:18
Az HBO, az RTL Klub és a Tv2 adása alatt is elérhetőek már a csatornák digitális videótékáit a UPC hálózatában. A csatornák saját gyártású műsorait bármikor visszanézhetjük.

A UPC digitális kábelhálózatán már elérhető az RTL Klub és az HBO műsortára mellett a Tv2 videótára is, vagyis ha az előfizetők ezeket a csatornákat nézik éppen, akkor a távvezérlő piros gombjának lenyomásával böngészni lehet a csatornák műsorait tartalmazó adatbázisban, és egy-egy régebbi műsort ingyen vagy párszáz forintért meg lehet nézni. Az RTL Klub műsoronként 200 forintot kér, a Tv2 videótárában ingyenes műsorok mellett 100 forintért elérhető programok is vannak.

A videótár elérésének lehetőségére mától az érintett csatornákon rövid időre felvillanó piros gomb jelzés is felhívja a figyelmet, hogy azok is megtalálják a videótékát, akik eddig még nem használták a szolgáltatást.

Szerzői jogok miatt a csatornák egyelőre csak saját gyártású műsoraikat osztják meg a videótárban. de  ezentúl senkinek nem kell már hazasietnie, hogy megnézhesse a Barátok közt az Aktív, a Magellán, a Fábry show, a Heti hetes, a Fókusz, vagy éppen a Frizbi egyes adásait. Sőt a Tv2 a videótéka indulásának örömére, most először már egy sorozat jövőbeni epizódjai is elérhetővé tette a rendszerben: a UPC videotárból a Jóban-rosszban még nem sugárzott részeit is megtekinthetik a kíváncsi előfizetők.

Az Index információi szerint a UPC ondemand rendszere hamarosan újabb csatornákkal bővülhet, a szolgáltató már tárgyalásokat folytat a Magyar Televízióval és az AXN-nel is.

A UPC idén márciustól 1,2 millió háztartásban tette elérhetővé a digitális kábeltévé szolgáltatásait, a digitális televíziós piacon pedig jelenleg 34 százalékos a részesedése.