Baloldali hírtévé alakul?

2010.06.29. 06:26 Módosítva: 2010.06.29. 09:02
Közel négymilliárd forintos tőkével egy olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de egyes elképzelések szerint egy baloldali hírtelevízió alapját képezné - írja keddi számában a Magyar Nemzet. A lap szerint az igazgatóság elnöke Bárdos András újságíró lenne, de a tévés ezt cáfolta.

Hazai Turizmus Zrt. néven olyan új cég létrehozását tervezi az üdülési alapítvány, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával, sugárzásával foglalkozna; vagyis egy új televíziós csatorna születne, írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került - és az üdülési alapítvány előző kormánydelegáltjaiból álló kuratóriuma által megvitatott - határozati javaslat szerint a céget 595 millió forint jegyzett tőkével és 3,3 milliárdos tőketartalékkal hívná életre az alapítvány tulajdonában lévő két cég: a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és a Hunguest Vagyonkezelő Zrt.

A Magyar Nemzet szerint a társaság igazgatósági elnöke Bárdos András, a tv2 korábbi műsorvezetője, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kárpáti Miklós, a balliberális közéleti szereplők körében népszerű ügyvéd lenne.

Bárdos a lapnak elmondta, ő is hallott erről az elképzelésről, de még semmit sem írt alá, és jelenleg is több tévécsatornával tárgyal.

A cikk megjelenése után kiadott közleményében Bárdos András ezt írja: "az MTI a Magyar Nemzetre hivatkozva azt érzékeltette - több lap legalábbis így értelmezte - hogy én tudok valamilyen baloldali hírtévé indulásáról. Nem tudok. Egy magyar Travel Channel előkészületeiről tudok csak. Ha hírtelevízió indulna - bármilyen hírtelevízió - nem vennék részt benne."