Kitűzhetik a Született feleségék végét

2010.08.04. 13:10
Az amerikai tévéadók és a sorozatokat gyártó stúdiók nem szokták idő előtt levágni az aranytojást tojó tyúkokat, ha egy széria megbízhatóan magas nézettséget és ennek köszönhetően dollármilliós reklámbevételt produkál, eszük ágában sincs csak úgy befejezni a történetet. A Lost készítői három éve meglépték a váratlant, és úgy látszik, ezzel iskolát teremtettek.

Amikor a Lostot készítő Damon Lindelof-Carlton Cuse páros 2006-ban, a sorozat harmadik évadának közepén leült tárgyalni az ABC-vel a befejezéséről, a csatorna elsőre hallani sem akart a dologról. A Lost az egyik legnépszerűbb sorozat volt a 18-49-es korosztályban, a reklámozók versengtek a 4-500 000 dollárba kerülő félpreces szpotokért, minek zárnák el a pénzcsapot, kérdezték a két producertől.

Cuse és Lindelof a döntést azzal indokolta, hogy nem akarják a végtelenségig húzni a nézők idegeit, válaszokat akarnak adni a kérdésekre, és lezárni a sorozatot, mielőtt kifullad. A többit tudjuk: a hatodik évaddal befejeződött a történet, a lezárásról pedig azóta is vitatkoznak a rajongók.

Született feleségek
Született feleségek

Marc Cherry, a Született felségek készítője egy 2007-ben adott nyilatkozatban pendítette meg először, hogy ő sem tervezi a végtelenségig nyújtani a Lila akác köz lakóinak történetét, és szeretné, ha a 12-14 milliós rajongótáborral bíró sorozatnak kitűznék a végét. Az ABC, a Losttal ellentétben hallani sem akart erről, így Cherry csak annyit tehetett, hogy közölte a csatornával: ő bizony legkésőbb a kilencedik évad végén lelép, készítse, írja, vezesse más a sorozatot, ő köszöni szépen, de mással szeretne foglalkozni.

A legfrissebb információk szerint az ABC új vezetése hajlik Cherry kérésének teljesítésére, és a közeljövőben kitűzhetik a sorozat befejezésének időpontját. Cherry kilenc évadot szeretne forgatni, egyrészt azért, mert szerződése pont 2013-ban, a tervezett kilencedik végén jár le az ABC-vel (a sorozat szeptemberben a hetedik évadát kezdi el az USA-ban, nálunk a hatodik évad közepén jár a TV2) másrészt azért, mert a főszereplők szerződése jövőre ugyan lejárna, de Cherry szerint mind a négy színésznőt (Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria Parker és Teri Hatcher) rá tudja venni, hogy még két évadra aláírjanak.