Universal Channel lesz a Hallmarkból

2010.09.01. 20:53 Módosítva: 2010.09.01. 20:53
Pénteken este nyolc órától Universal Channel néven sugároz tovább a Hallmark csatorna Magyarországon is. A Hallmark és a Universal csatorna tulajdonosa az NBC Universal, így nem felvásárlásról, hanem csak átnevezésről van szó.

Már 2007-ben keringtek arról hírek, hogy Magyarországon is megjelenik a Universal Channel és a SciFi Channel, de három évet kellett rá várni, hogy Lengyelország és Románia után a Universal Networks International (UNI) Magyarországra is elhozza a Universalt, a SciFi Channelről viszont azóta sincsenek friss hírek.

A UNI az elmúlt három évben 14-ről 70-re növelte csatornái számát világszerte, további céljaik között szerepel, hogy a következő években a HD szolgáltatásokkal együtt elérjék a százas számot. Az UNI előfizetőinek száma jelenleg 180 millió, hálózata immár 150 országot fed le.

Magyarországon péntek este nyolckor indul az új csatorna, ami a Hallmark népszerű sorozatait (A férjem védelmében, Médium, Esküdt ellenségek) megtartva kiszélesíti kínálatát. A váltás pillanatában indul a Kékpróba nevű kanadai rendőrsorozat, de jön a Stephen King novellája alapján készült Haven, a díjnyertes Testvérek, és a Narancsvidék igazi feleségei című reality is.