Az ortodoxok mérgesek a pornórádióra

2010.09.09. 12:22 Módosítva: 2010.09.09. 13:10
Egyházi és közéleti személyeket is felháborított, hogy Pornórádió néven új netes rádió indult Cseljabinszkban. A műsorszerkesztők szerint az orosz szexuális kisebbségek nem juthatnak szóhoz, és különben is, műsoraikkal a nemi betegségek terjedésének megállítását szeretnék elérni.

A Pornórádió műsorszerkezete elsősorban erotikus és relaxálást szolgáló zenéből, valamint a szexuális kisebbségek és a szexipar képviselőivel készült interjúkból áll össze. Az adás a tervek szerint októberben indul teljes lendülettel, de az adóról máris felháborodottan nyilatkozott az ortodox egyház, és tiltakoztak ellene Cseljabinszk, Jekatyerinburg és Szentpétervár kulturális életének képviselői is.

Az új rádió vezetői azzal érvelnek, hogy műsorukkal elő kívánják segíteni a nemi betegségek terjedésének megelőzését. Oroszországban a felszínen nyomasztó prüdéria mutatkozik, valójában azonban nagy a szabadosság, és ugyanúgy léteznek prostituáltak, pornóboltok, szexipar és nyilvánosházak, mint másutt. A szexuális kisebbségek képviselői egyáltalán nem jutnak szóhoz, és évek óta nem tudják elérni, hogy felvonulhassanak Moszkvában: panaszuk jelenleg az európai emberi jogi bíróság előtt van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport