Vilma
-4 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Megújult a HVG

2010.09.15. 17:31 Módosítva: 2010.09.16. 18:01
A lap az olvasási szokásokkal indokolják a változást, új rovatok indulnak, de a gazdaság és a politika továbbra is nagyon fontos lesz.

Megújult külsővel és új rovatokkal, témákkal jelentkezik mostantól a HVG.

Az újonnan induló Stílus rovat a kiadott sajtóközlemény szerint sok más mellett az aktuális magyarországi és külföldi kulturális eseményekkel, trendekkel foglalkozik majd, és a tág értelemben vett kultúra mellett követi az új jelenségeket a környezettudatosságtól a megváltozott utazási szokásokig.

A Stílus+ alrovat a Budapesten és vidéken, illetve a közeli országok nagyvárosaiban zajló kulturális események, színházi előadások, koncertek, filmek, új könyvek között igyekszik eligazítani az olvasókat.

A megújuló Prizma rovat a technikai újdonságokra, a tudományos felfedezésekre koncentrál, a Befektetés alrovat pedig a pénz-, az értékpapír-, a nyersanyagpiacok várható mozgásainak elemzésével-értékelésével kíván fogódzót nyújtani a mindennapi pénzügyekben - áll a közleményben.

Az 1979-ben indult és ma heti 300 ezer olvasóval rendelkező lapnál továbbra is megmarad az erőteljes politikai-gazdasági irányultság.

Az átalakítást Vass Péter, a hetilap főszerkesztője, a változó olvasói szokásokkal indokolta, mert – mint mondta – az "internetes források bővülése miatt egyre fontosabb, hogy egy hírmagazin jól áttekinthető, világos szerkezetben kínáljon olvasnivalót, mind szélesebb témakörben".