Oprah minden nézőjét elviszi Ausztráliába

2010.09.15. 15:15 Módosítva: 2010.09.15. 15:16
A tévéstúdióban ülő 300 vendégét Ausztráliába repíti nyaralni Oprah Winfrey a műsor utolsó évadában. Mindez az ausztrál turisztikai minisztérium kampánya, és azt várják az akciótól, hogy majd tömegesen utaznak az országba az amerikaiak.

Nemcsak a záró évadába lépett televíziós műsorának helyszínen ülő nézőit, hanem Ausztráliát is meglepte Oprah Winfrey, aki elviszi rajongóit egy nyolcnapos túrára, amely hárommillió ausztrál dolláros (2,7 millió amerikai dollár, közel 600 millió forint) számlát ró az ausztrál költségvetésre.

Martin Ferguson ausztrál turisztikai miniszter szerint a kontinensnyi ország és Új-Dél-Wales állam még többet is hajlandó lenne megfizetni, ha ez segítené az országba irányuló turizmust.

A pénzt jól költötték el, amikor sikerült megnyerniük maguknak Oprah Winfreyt, akinek útja bizonyára nagy visszhangot kelt majd - vélekedett a politikus, megemlítve hogy a népszerű televíziós személyiség műsorát csak az Egyesült Államokban 40 millióan nézik, összességében pedig 145 országban sugározzák.

John Brown, a turizmusért felelős korábbi miniszter védelmébe vette kollegája lépését, és arra kérte az ország sajtóját, hogy ne üssön meg cinikus hangot a költségek miatt. "Harminc éven át több százmillió dollárt költöttünk el mindenféle eredmény nélkül" - mondta a politikus. "Az a reklám, amelyet Oprah hoz Ausztráliának, nem megfizethető" - vélekedett.

Oprah Winfrey a záró évad első, hétfői adásában jelentette be, hogy ausztrál úttal lepi meg a közönség tagjait. A háromszáz fős nézősereg a műsorvezetővel együtt utazik Ausztráliába, ahol a műsorfolyam legalább két adását veszik fel, az egyiket a világhírű sydneyi operaházban.
A műsorvezető nem először volt ilyen nagylelkű, egy alkalommal autóval lepte meg a stúdióban ülőket, legutóbb pedig a nevével fémjelzett O magazin munkatársainak ajándékozott Apple iPad készüléket és egy 10 ezer dollárról szóló csekket.