Bezárulnak a kapuk a DigiSport előtt

2010.09.17. 16:21
A T-Home előfizetői már biztos nem nézhetik a sportcsatornát, és ott az angol bajnokságot, vagy a Bajnokok Ligáját. Állítólag azért nem sikerült megegyezni, mert a DigiSport mindenképpen a legolcsóbb csomagba akart kerülni. Mert csak így tarthatja meg a BL jogait.

A T-Home kínálatába már biztos nem veszik be a DigiSportot, és erről még sajtóközleményt is kiadott. A közlemény szerint a társaság mindent megtett, “tárgyalásokat kezdeményezett annak érdekében, hogy a labdarúgás iránt érdeklődő előfizetői számára elérhetők legyenek a Premiere League és a Bajnokok Ligája mérkőzései” De bárhogy is egyezkedtek, “erőfeszítéseik ellenére sajnos nem jött létre megállapodás”.

A T-Home éppen ezért közleményben tudatja mindenkivel, hogy a labdarúgást kedvelő előfizetők mivel vigasztalódhatnak: az Európa Liga mérkőzéseivel a Story TV-n, a magyar és spanyol bajnokság fontosabb eseményeivel a Sport 1, Sport 2 és Sport M csatornán.

“Akik pedig a Bajnokok Ligája meccseit szeretnék nyomon követni, azoknak a Tv2 műsorát, valamit a SAT1 csatornát ajánljuk, amelyek szintén közvetítik a Bajnokok Ligája meccseit” - áll a közleményben, amely azt is megjegyzi, hogy a német nyelvű adó miatt egy újabb programcsomagra is elő kell fizetni. Az idegen nyelvű csomag ára 890 forint havonta.

Úgy tudjuk, hogy azért szakadtak meg a tárgyalások a T-Home és a Digi között, mert a sportadó képviselői mindenképpen az alapcsomagba szerették volna felvetetni a csatornát, miközben a T-Home a családi csomagban szerette volna kínálni az adót. Ez nem csak a nagy elérés, és az ebből következően potenciálisan nagyobb reklámbevételek miatt fontos a Diginek, hanem mert az UEFA rossz néven veszi, hogy a meccsek nem jutnak el mindenkihez.

Az UEFA-val kötött szerződés szerint ugyanis a lakosság felét kellene elérnie a sportcsatornának, de jelenleg alig 20 százalék az adó elméleti lefedettsége (csak a Digi 800 ezer háztartásba elérő hálózatán, a 35 ezer előfizetővel rendelkező Antenna Digitalon, illetve a párezer előfizetővel rendelkező Hello HD kínálatában található meg az adó), ráadásul a szponzorokat külön zavarja, hogy a nagy vásárlóerővel rendelkező fővárosban alig van előfizetője a Diginek.

A T-Home azért nem tudta a legkisebb csomagba betenni a Digisportot, mert egyrészt annak árát nem tudta volna kigazdálkodni a legolcsóbb előfizetési díjból, másrészt ezzel a többi sportcsatorna haragját is kivívta volna.

A Digi információink szerint még tárgyalásokat folytat a UPC-vel, vagyis a legnagyobb szolgáltató esetében még nem dőlt el semmi.