Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Megnyílt Jimi Hendrix londoni lakása a látogatók előtt

MTI/AP
2010.09.17. 10:28
Másfél hétre megnyitották Jimi Hendrix egykori londoni lakásának szobáit a látogatók előtt annak a kiállításnak a keretében, amelyet halálának 40. évfordulója alkalmából rendeztek Georg Friedrich Händel állandó múzeumában.

Az augusztus végén nyílt Hendrix-emlékkiállítás nem véletlenül került a barokk zeneszerző múzeumába. A gitárlegenda egykori apró lakása ugyanis ma valójában a Händel-múzeum része: az adminisztrációs helyiségeket alakították ki benne. Csütörtöktől 12 napon át azonban a felszabadított szobákba is beléphetnek a látogatók. Az időszaki kiállításon megtekinthető Hendrix számos személyes tárgya, elektromos gitárja, bársonydzsekije, néhány dalának - köztük a Love or Confusion címűnek - a kézirata, de filmrészleteket és klipeket is vetítenek a közönségnek.

A gitáros brit barátnőjével, Kathy Etchinghammel bérelte ki a Mayfair negyedben fekvő Brook Street 23. legfelső lakását, amely 1968-69-ben lett az otthonuk. Hendrix ezalatt városszerte játszott, és nemzetközi hírnévre tett szert. Händel a szomszédos Brook Street 25. szám alatt házba költözött be 1723-ban, és 1759-ben bekövetkezett haláláig élt ott. A rendkívüli lakásbemutatóra a szervezők tájékoztatása szerint már elővételben elkelt minden jegy.