Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Vizsgálja a médiahatóság az Édesnégyes erotikus jeleneteit

2010.09.17. 14:20
Már nyolc nézői panasz érkezett a Tv2-n futó Édesnégyes című műsor miatt: a tévézők az este hétkor, 12-es karikával vetített valóságshow-t a túlzott erotikus tartalom miatt jelentették fel.

Eddig nyolc nézői panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a Tv2 által hétköznap este héttől sugározott Édesnégyes című műsorral kapcsolatban, tudta meg az [origo]. A legutóbbi panasz szeptember 16-án futott be a médiahatósághoz: a tévézők a műsorszám túlzottan erotikus tartalmát kifogásolják, illetve azt, hogy az Édesnégyes csak 12-es karikával fut a túlzott szexuális tartalom ellenére, olyan időpontban, amikor még minden gyerek ébren van.

majka.png

A panaszok beérkezése után a NMHH jogászai írnak előterjesztést, utána a médiatanács dönthet, kíván-e indítani vizsgálatot. Ha igen, akkor a monitoring-csoport (műsorfigyelő és műsorelemző osztály) kapja meg a feladatot - mivel azonban a médiatanács várhatóan csak októberben áll fel, gyors döntés nem várható. A korábbi szankciók jöhetnek szóba ezúttal is: lehet pénzbeli bírság, amely külön az adásokért és az ajánló szpotokért is jár, lehet elsötétítés, de mérlegelni szokták, hogy az adott műsorszám volt-a már büntetve, így akár csak egyszerű figyelmezetéssel is megúszhatja a Tv2.

Az Édesnégyes első hetében Kozsóval és négy nővel kezdett, az első panasz már ekkor érkezett. A szeptember 13-i héten a reality Majkával indult, és rögvest a műsor elején már egy félmeztelen lány ölelgette és csókolgatta a Való Világ egykori játékosát egy hintaágyban, egy későbbi adásban pedig hiányos ruházatú lányok vonaglottak, táncoltak, hogy elcsábítsák a tévés műsorvezetőt.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint azt a műsorszámot, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy közvetett módon utal szexualitásra, a III. kategóriába kell sorolni, az ilyen műsorszám pedig tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott. Azon műsorszámokat, amelyek meghatározó eleme a szexualitás közvetlen, naturális ábrázolása, a IV. kategóriába kell sorolni, ezek pedig tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlottak.

"A TV2-höz a mai napig nem érkezett hivatalos megkeresés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól az Édesnégyes című műsor kapcsán" - válaszolta az [origo] megkeresésére a Tv2 szóvivője, Koltay Tamás.  • Vennék
  • Hírek