Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Simon Zsolt lesz a Tv2 vezérigazgatója

2010.09.27. 14:20
Már szeptember elején is a MEC médiaügynökség vezetője volt a legesélyesebb jelölt. Simon Zsolt magával hozza egész ügynökségi kapcsolatrendszerét a csatornához, a Tv2 tulajdonosa új hirdetőket és emelkedő reklámbevételeket remél.
Simon Zsolt a Tv2 tulajdonosánál
Simon Zsolt a Tv2 tulajdonosánál

A Tv2 hivatalosan is bejelentette, hogy  2010. október 25-től új ember veszi át a csatorna vezetését. Ahogy már szeptember elsején megírtuk, Simon Zsolt váltja Várdy Zoltánt a Tv2 vezérigazgatói székében. A szakember jelenleg Magyarország egyik vezető médiaügynöksége, a MEC ügyvezető igazgatója, 15 éve dolgozik az ügynökségi szektorban, 2006-tól a MEC kelet-közép európai vezetőjeként nemzetközi szinten is elismert szakembernek számít.

Simon Zsolt 37 éves, nős, két gyermek édesapja. Szakmai pályafutását 1992-ben alapított ügynökségével indította, majd 1995-ben csatlakozott a McCann-Erickson média csapatához, ahonnan 2000-ben médiaigazgatóként távozott a Mediaedge:cia ügyvezető igazgatói pozíciójába.

Jó kapcsolatok

Az, hogy végül Simon lett a befutó, arra utal, hogy a Tv2 tulajdonosa, a ProSiebenSat1-csoport jelenleg a reklámbevételek azonnali növelését tartja elsődleges feladatnak, és ezt nem nézettebb műsorokkal, a műsorstruktúra átalakításával, hanem a hirdetők jobb kiszolgálásával szeretné elérni. Simon érkezésével sokak szerint több olyan új hirdető is átmehet a Tv2-höz, akik eddig inkább az RTL Klubon költöttek el rekámbüdzséjüket.

Erre utal az is, hogy Thomas Ebeling, a ProSiebenSat1-csoport ügyvezető igazgatója a kinevezésről kiadott sajtóközleményben külön kiemelte Simon kitűnő kapcsolatrendszerét.

"A magyarországi érdekeltségeink nagyon fontosak számunkra, és a TV2 új vezérigazgatójának nagy szerepe lesz abban, hogy tovább erősítsük a pozíciónkat ebben a régióban. Simon Zsolt szakmai múltja és erős kapcsolatrendszere a média iparágban biztosíték arra, hogy ezt a célunkat elérjük” – nyilatkozta Thomas Ebeling.

Sok jelölt közül

Várdy Zoltán július elsején jelentette be, hogy távozik a Tv2 éléről, de már egy hónappal korábban is arról szóltak a pletykák, hogy mennie kell, mert a tulajdonos már nem bízik benne. Várdy távozásának hivatalos bejelentésekor már csak alig egy hónap volt hátra abból a három éves határidőből, amit vezérigazgatóvá kinevezésekor Várdy maga szabott ki: az ígérte 2010 szeptemberéig legyőzik az RTL Klubot. A Tv2 elnöke döntését hivatalosan azzal indokolta, hogy pihenni szeretne, és tanítani fog.

Már Várdy Zoltán távozásának hivatalos bejelentése előtt is az Egon Zehnder International vezetői tanácsadói és fejvadász cég kereste a Tv2 új vezérigazgatóját.

A fejvadász cég többek között megkereste Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját, Kocsis Attilát, a Viasat3 egykori vezérigazgatóját, a HVG jelenlegi kereskedelmi igazgatóját, Fischer Andrást, az Origó egykori vezérigazgatóját, és Such Györgyöt, a Magyar Rádió nemrég távozott elnökét is.

Úgy tudjuk, hogy az utolsó körbe bekerült Ruszkai Nóra, a Sanoma egykori vezérigazgató-helyettese, Steve Varcoe az RTL Klub egykori kereskedelmi vezetője, és Christoph Tonini, a Ringier Magyarország egykori vezetője. Szeptember elején viszont a posztért már csak két esélyes versengett: Simon Zsolt és Stefanovszky András, a Procter & Gamble korábbi regionális vezetője.